11.5 C
Бургас
събота, април 20, 2024

Без да иска Лили осъди Глория и Преслава

Лили Иванова ще се срещне в съда с всички чалга изпълнителки, които пеят нейни песни по участията си, съобщава pik.bg. Първи под прицела й попаднали Преслава, Глория, Емилия и Анелия, които редовно включвали нейни шлагери в репертоара си за пиано барове.

 

Снимка: senzacia

Бясна от факта, че творчеството й пълни чужди джобове, Иванова посъветвала колежките си да спрат да се упражняват вокално върху хитовете й, за да не се налага да взема солени мерки. След консултация с адвокати тя разбрала, че има право да заведе иск за 100 000 лв. срещу изброените по-горе имена от лекия жанр.

Близки до звездата обясниха, че тя е прекалено заета с подготовката на  националното си турне, за да хвърля енергия в измислени съдебни битки.

„Няма такова нещо. Лили има изпълнителски права и в този смисъл може да реши да не пее повече на живо дадена песен, като „Осъдени души” например. Но не може да диктува репертоара на други хора или да им забранява каквото и да било. Правата за тези песни се държат от композитори, текстописци и аранжори”, обясниха от екипа на Иванова за „Монитор”.

По данни на pik.bg най-притеснена от недоволството на Лили била Глория, една от най-известните й имитаторки в бранша. Самата тя неотдавна си призна това в интервю.

„Имам доста участия по пиано барове. Пея песни от репертоара на Лили Иванова като „Осъдени души” и „Стари мой приятелю”. Това са вечни хитове и искрено ще се радвам да се харесват, но това личи по усмивките на хората, когато изпълнявам тези песни”, обясни Глория.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук