24.3 C
Бургас
петък, март 29, 2024

Бургас посреща първото юлско утро с Гласа на легендарните „Рейнбоу“

Само броени часове делят бургазлии и гостите на града от срещата на морския бряг с Гласа на легендарните хард рок групи, определящи саунда на 70-те и 80-те години „Дийп Пърпъл“ и „Рейнбоу“ – Джо Лин Търнър. Рок титанът от Ню Джърси, чието рожденно име е Джоузеф Артър Марк Линкито, е специалния гост на двудневния фестивал, организиран от Община Бургас и Мариана Добрева „Джулай морнинг` 2013“.

Хардрок идолът Джо Лин Търнър и изпълнител на албумите „Difficult to Cure“ /1981/, „Straight Between the Eyes“ /1982/ и „Bent Out of Shape“ /1983/ с „Рейнбоу“ и „Slaves & Masters“ /1990/ с „Дийп Пърпъл“ ще забие на 30 юни след 19.00 часа на Централния плаж с членовете от групата „Fobus“.

Преди изпълнителят на хитовете „I Surrender“, „Can’t Happen Here“, „Stone Cold“, „Can’t Let You Go“, „Street Of Dreams“, „Love Conquers All“ и „King of Dreams“ да се качи на бургаската „Сцена под звездите“, жителите и гости на града ще могат да се забавляват с т.нар. „Уличка на изкуствата“.

На алеята от Гъбката до КЦ „Морско казино“  ще има уъркшоп за деца с ръчно изработване на кукли и оригами /10.00 ч./, състезателни и музикални игри, изложение на ретро автомобили, на ръчно направени бижута и грънчарски ателиета /10.00-21.00 ч./, външна изложба на фотографии и картини от бургаски автори, улични музиканти.

И тази година на открита сцена „Охлюва“ ще има безплатни прожекции на музикални филми. В събота ще бъде излъчен шведският „Sound of Noise“, а в неделя – българският „Джулая“ /22.00 ч./ на режисьора Кирил Станков и с музиката на Васко Кръпката.

Други специални гости на тазгодишния фест ще бъдат блусарите от група „Rozbub“ от Швейцария, които добиват популярност в Европа с подчертаното си рок и блус звучене. Те печелят сърцата на публиката със сценичните си превъплъщения, напомнящи легендарните китаристи Джими Хендрикс и Ерик Клептън.

Останалите рок групи, които ще се погрижи купонът да не спира до изгрева на слънцето са СИЛУЕТ, Тhe Pomorians, D’Family, Add Groove, rewind<<, Ясен и приятели, Casual Threesome, Стокхолм  и млади групи от Бургас.

 

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук