31 C
Бургас
неделя, юни 2, 2024

Хакнаха имейла на ДБГ, пратиха ги в опозиция

Движение „България на гражданите“ оттегли подкрепата си за парламентарното мнозинство. Това беше съобщено в прессъобщение на движението, разпратено до медиите.

Минути по-късно от движението уточниха, че имейлът им е бил хакнат и някой е изпратил съобщението вместо тях. Те са уведомили ДАНС за инцидента, посочва BTV.

В текста се казваше, че във връзка с вчерашното гласуване в НС, Изпълнителният съвет на ДБГ е решил, че не може да продължи да крепи парламентарно мнозинство, работещо срещу належащите институционални реформи.

От днес народните представители от Движение „България на гражданите“ считат за нарушено Споразумението, сформирало настоящото мнозинство в Народното събрание. Поради този факт, оттегляме подкрепата си за същото това мнозинство, продължаваше текстът.

„ДБГ ще поиска от всички министри, зам.-министри и други членове на изпълнителната власт да напуснат постовете си в знак на несъгласие с опитите да бъдат саботирани реформите в България и заменени с фасадни такива“, казаха хакерите от името на движението.

Във връзка с тиражираната в последния ден информация те съобщиха, че „нито председателят на ДБГ Меглена Кунева, нито проф. Даниел Вълчев ще заемат министерски постове във формата на настоящото правителство“.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
spot_img
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук