14.3 C
Бургас
петък, април 19, 2024

Юбилейното турне на трупата на Нешка Робева гостува в Бургас

Юбилейното турне на трупата на Нешка Робева, със специалното участие на московския цигански ансамбъл „Руска рома“ и Ибряма гостува в Бургас. Това съобщават от пресцентъра на община Бургас. Зрители от 11 български града ще могат да се насладят на атрактивен концерт – спектакъл. Вече 15 години шоуто на Нешка Робева изпълва със възторг своите почитатели.

През 2001г. , с огромен успех, българска трупа стъпва и на сцената на Бродуей със спектакъла „Два свята”. През годините два от спектаклите са удостоени в Москва с Голямата награда и Златен диплом „Золотой Витязь”. Програмата на шоуто ще включва избрани моменти от всичките 15 спектакъла, създавани през годините от Нешка Робева, като в композицията ще бъдат вплетени и изпълненията на оркестъра на Ибряма и „Руска Рома”.

Ансамбъл „Руска Рома” е добре познат на българската публика през последните десет години. Неговите многобройни гостувания го превръщат в любимец на всички поколения българи. Незабравим е фурора на „Руска рома” през 2007г. когато 4000 души възторжено ги аплодираха в зала 1 на НДК. Любимата група на Лужков, бившия кмет на Москва печели конкурси и фестивали в цял свят.

През 1993г. „Руска Рома” записват своя първи самостоятелен албум, който включва основно класически цигански произведения. През 1995 г. излиза втория им албум, който е реализиран в студиото на известния композитор Владимир Матецки. След включването в ансамбъла на композитора и певеца Виктор Чайка, „Руска Рома” започват активно да участват в развлекателни шоута и телевизионни програми.

От 1995 г. „Руска Рома” създава ярък и незабравим празник на своите почитатели от цял свят. Трупата е гастролирала с огромен успех в САЩ, Канада, Франция, Германия, Италия, Испания, Латвия, Сенегал и Хърватия. Българските зрители ще могат да се потопят в света на циганското изкуство, под пленителните звуци на седем струнни китари и цигулки. Талантливите танцьорки с неповторима пластика в движенията пресъздават силни човешки чувства, като щастие, любов, страст, ненавист, вярност.

В репертоара на трупата са включени много лирически романси и популярни мелодии от последните им четири самостоятелни албума, които създават неповторима атмосфера на неподправена радост. В момента „Руска рома” подготвят своя пети самостоятелен албум.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук