18.2 C
Бургас
неделя, май 5, 2024

Атаките срещу „зелените“ за проект на Парк „Странджа“ били анонимни и неверни

От  комуникационна група Имидж Едвъртайзинг опровергаха, изпратения сигнал до медиите от Граждански комитет за борба с корупцията, в който се твърди, че „зелените“ си разпределят над 7,8 млн. лева за ПП„Странджа” за извършването на мониторниг на прилепните популации в района,  за опазване на бръмбари и за опазването на странджанска боровинка. Публикуваме правото на отговор без редакторска намеса: „Във връзка с провеждането на кръгла маса, организирана от ДПП „Странджа” днес е разпратен анонимен сигнал до медиите от името на граждански комитет за борба с корупцията.

Като медиен координатор на мероприятието сме длъжни да заявим, че цитираните данни и имена във въпросния сигнал нямат нищо общо с кръглата маса.

Направената неверна отпратка към провеждането на това мероприятие може да бъде квалифицирана най-малкото като манипулативна, подвеждаща медиите и зловредна.

Кръглата маса, на която ще се обсъждат мерки за опазване прилепите в ПП „Странджа” няма нищо общо с никакви политически  или неправителствени организации, а е изцяло в рамките на проект „Устойчиво управление и устройство на Природен парк „Странджа”, който се осъществява по Оперативна програма Околна среда и  е под егидата на Министерство на околната среда и водите.

Апелираме въпросната анонимка да не бъде възприемана сериозно и да не бъде обвързвана по никакъв начин с планираната кръгла маса“.

Разчитаме на вашата журналистическа компетентност.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук