11 C
Бургас
събота, май 4, 2024

Бижута от стомана изместиха златото за Нова година

Оказва се , че тази година все по-малко хора заделят пари за скъпи златни бижута, показа проверка на zonаburgas.bg по бижутерските магазини в Бургас. Те са изместени от накити от стомана, които са не по-малко ефектни, но затова пък са доста по-евтини.  Такова бижу може да закупите на цени от 50 до 100 лв., като на по-скъпите от тях са позлатени с 14 каратово злато. „Клиентите не са намалели като бройка, но определено се търси нещо модерно и ефектно, но по-евтино”, разказва Станислана Дргиева- продавач- консултант в бижутерски магазин на ул. „Александровска” в Бургас.

 

Не липсват обаче и продажби на златни бижута, в комбинация с диамант или перла. Цените за тях тръгват от 1000 лв. и могат да достигнат до 5 000 лв. за злато в комбинация с два диаманта и перла, например.

 

Ако си купите пръстен или гривна от бижутерски магазин ще трябва да платите  почти двойна цена спрямо стойността на златото, вложено в тях.  Така че може да опитате с бижута втора ръка, които се предлагат в заложните къщи. За тях ще дадете не повече от 10% над борсовата цена на златото или около 53 лв. за грам.

 

Обиколката ни по заложните къщи  установи, че период на криза не се рискува с непродаваема техника-втора ръка и други вещи, а се приемат преди всичко благородните метали, защото загубите от такъв тип инвестиция са минимални.

Част от заложните къщи вече предлагат и онлайн търговия.

 

 

 

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук