16.5 C
Бургас
неделя, юни 16, 2024

Близнак на Бургаския часовник се появи в Несебър

Близнак на Бургаския часовник се появи в Несебър. Приликата с конструкцията на един от бургаските символи е видима. И този в Несебър също като брата си в Бургас е триизмерен, за да се вижда от три страни, има три метални конструкции и кръгла част за самия циферблат.

 

Снимка: ©faragency.bg

Несебърският часовник се появи преди дни в новата част на града на улица „Хан Крум“ срещу бъдещия културен дом. Инициативата е на Красимир Косев, който е един от основателите на Лайънс клуб в Несебър и бивш общински съветник. Преди време той предлага да се реализира една малко позабравена идея да се появи градски часовник. Започват благотворителни акции и през последните две години всички кампании на клуба са свързани с изграждането на часовника. „За целта бяха отпечатани благотворителни картички,потърсиха се средства от общината, помогнаха и част от Лайънс клубовете от страната“, казва Косев.

Часовникът вероятно скоро ще стане един от символите и атракциите на новия Несебър -любимо място за срещи и снимки. Той е по проект на несебърския художник Йордан Йорданов.Металната му конструкция във вид на три стилизирани гребла на лодка са изработени от майстора- железар от Варна Калин Ненчев, вътре се намира и мрежа, която имитира рибарска.

faragency.bg

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук