20.4 C
Бургас
понеделник, май 6, 2024

Братя Диневи отбелязаха Националния празник с коктейл-заря/снимки/

С тържествен коктейл-заря строителните предприемачи Динко и Йордан Диневи отбелязаха Националния празник на България – 3 март. Тържеството, което се превърна в традиция за предприемачите от Свети Влас се проведе в Бургас.

Сред официалните гости бяха областният управител на Бургас Вълчо Чолаков, зам.-кметът по финанси Красимир Стойчев, председателят на ОбС – Бургас Костантин Луков, председателят на ОбС – Несебър Благой Филипов107депутатите от ГЕРБ Димитър Бойчев и Диана Йорданова, шефът на РПУ – Несебър Живко Даскалов, изп. директор на «Слънчев бряг» АД Златко Димитров, ректорът на Бургаски свободен университет проф. Петко Чобанов, общински съветници от Бургас и Несебър, бизнес-партньори и др.

65Председателят на Фондация «Българска памет» Стоян Райчевски в поздравителната си реч към гостите припомни, че 3 март е най-големият български празник, защото това е осъществен идеал, за който поколения българи са воювали. «След 5 века отсъствие от политическата карта на Европа, на тази дата България се връща отново в семейството на свободните европейски народи», допълни той и прозова «да си припомним нашия дълг, това, което ни завещаха поколенията – да пазим и почитаме българската памети да бъдем достойни българи“. Той благодари на домакините за техния патриотизъм и за това, че като истински радетели на българското не пропускат отбелязването на този значим за страната ни празник.

202В духа на българските народни традиции, тържеството започна с изпълнения на Ансамбъл „Странджа“ включващ традиционни народни песни и хора. Програмата, продуцирана от Богдан Томов продължи с изпълненията на Трите сопрано, група Грас, невероятната Неделяна Христова и Яница. Както всяка година кулминацията на вечерта бе зрелищната заря, подарък за жителите на града.

VIK_9803Огнен метеорит, спуснат от покрива на хотела даде старт на внушителните пироефекти. Фойерверките бяха под формата на огнени шлейфове и брокатови ветрила на близо 450 м височина, а за финал специалистите от «Огнена Хризантема» бяха приготвили и такива в цветовете на националния трибагреник.

VIK_9785VIK_9754VIK_9787VIK_9869

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук