14.3 C
Бургас
неделя, май 5, 2024

БСП Бургас издига 9 кметове в региона и подкрепя трима- независими

БСП издига собствени кандидати в 9 общини в бургаски регион и подкрепя 3-ма кандидати, издигнати от инициативни комитети. Това съобщи днес областният лидер на партията Атанас Зафиров. В община Руен БСП няма да издига собствен кандидат и ще подкрепи сегашния кмет Исмаил Осман,  а в Малко Търново ще участва в коалиция с НДСВ и политически клуб “Тракия”.

 В Несебър и Поморие, както bszone.info вече информира, БСП подкрепят сегашните кметове, Николай Димитров и инж. Петър Златанов.

 Кметът на Несебър е приел условието да не прави собствена листа и да се ангажира с подкрепата на листата на БСП. На червените им допада и мотото на сегашния кмет- “Вън мутрите от Несебър” .

 В Поморие казусът е по –заплетен, защото местната организация на БСП номинира за кмет председателя на общинския съвет Янчо Славов. Централата на БСП обаче реши да подкрепи сегашния кмет Петър Златанов. Янчо Славов  също се е регистрирал за участие в местния вот като независим кандидат за кмет и по този начин може да разцепи гласовете на БСП. С този случай ще се занимава централната ревизионна комисия на партията, която може да вземе решение за изключване на Янчо Славов от БСП, каза областният лидер Атанас Зафиров. Според устава на БСП такова наказание очаква и всеки партиен член, който попадне в друга листа.

Останалите кандидати на БСП са:  Катя Куюмджиева в Малко Търново, Петко Арнаудов- Царево, Лиляна Димова- Приморско, Тодор Пройков- Средец, Тихомир Янакиев- Созопол, Иван Андреев- Сунгурларе и Георги Димитров- Карнобат.

 От БСП казаха още, че в листите, на областно ниво, за включени 35 младежи до 35 годишна възраст и още 10 от гражданската квота. За сравнение в момента общинските съветници в младежка възраст са само 3-ма.

 

Депутатите от БСП Пламен Орешарски и Пенко Атанасов днес са се срещнали с хотелиери в Слънчев бряг.

Обсъден е бил проблема с отменените полети на руските туристи. Стигнало се е до становище, че в новия Закон за туризма задължително трябва да залегне, като превантивна мярка, създаването на гаранционни фондове.

Депутатите са се ангажирали също да отправят питане в НС до министър Трайчо Трайков за повишената такса за ползване на ел. мощности, които плащат хотелите в курорта.

Питане ще има и към МРРБ докъде е стигнал проекта за разширяването на пътя Бургас- Слънчев бряг.

 Хотелиерите са поискали и създавана на Министерство на туризма у нас, тъй като след закриването на Агенцията по туризъм, у нас няма държавен орган, който да се занимава с проблемите на бранша.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук