11 C
Бургас
събота, май 4, 2024

Бургаска фондация подкрепи гей- парада в София

Бургаската фондация „КРОКУС“, която работи за правата на хората с различна сексуална ориентация, изпрати днес писмо, с което  изразяваме своята подкрепа за „СОФИЯ- ПРАЙД 2011″. Днес от 16ч. ще се проведе четвъртият София Прайд парад. От общината забраниха протестното шествие на противниците на гейовете.  Началният час на гей-парада е 16.00 часа на Моста на влюбените до НДК, съобщиха организаторите от Фондация „София Прайд“. geiove-berlin-220108.jpgСофия Прайд е шествие за равни права на ЛГБТ -лесбийки, гей, бисексуални и транссексуални. Прайдът е мирен протест срещу хомофобията, дискриминацията и престъпленията от омраза.От „КРОКУС“ Бургас пожелават на участниците в гей-парада едно достойно представяне на изконно човешките ценности – права и свободи в обстановката на толерантност и доброномереност.

„Изразяваме искрената си надежда, че поредната демократичен прайд на гордостта на ЛГБТ общността и нейните приятели, радетели за равнопоставеност и зачитане на основните човешките и граждански права ще насърчи българските политици да работят за решаването на проблемите на ЛГБТ общността в България, защото „всички хора се раждат свободни и равни по достойнство и права „.

Ние от фондация „Крокус“ като организация, работеща в подкрепа на хората с различна сексуална ориентация и техните семейства,  заявяваме, че осъждаме всяка проява на хомофобия и нетолерантност в бългаското общество. Ще продължим да работим за подобряване благосъстоянието и равнопоставеността ЛГБТ общността. Горди сме, че сме част от тази общност,  защото да си различен не е грях.

Да си различен – това е призвание, да променяш света към по – добро“ се казва в писмото на фордациия КРОКУС Бургас.   

Фондация „КРОКУС“ e българска неправителствена организация, oснована на 20 август 2010 г. в град Бургас. Тя  работи за подкрепа на лица с различна сексуална ориентация (ЛГБТ) и техните семейства; превенция на всички форми на дискриминация по признак сексуална ориентация;  укрепване на ЛГБТ общностите в България.

Организацията осъществява граждански мониторинг върху обществените политики за равнопоставеност, зачитане на правата и свободите на хората с различна сексуална ориентация.

Фондация „КРОКУС“ е инициатор за учредяването на национална мрежа на организациите и общностите, работещи за подобряване статуса на българското ЛГБТ общество.

снимка: интернет-  гей- парад в Берлин

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук