13.8 C
Бургас
четвъртък, май 9, 2024

Бургаски съдови хирурзи в спор за авангардни постижения

ОПРОВЕРЖЕНИЕ от Д-р Борислав Атанасов Денчев, Ръководител отделение по „Съдова хирургия“ при МБАЛ „Дева Мария“ – Бургас.

ОТНОСНО: Публикация от МБАЛ Бургас озаглавена: „Съдови хирурзи от Бургаската болница спасиха мъж с аневризма на коремната аорта“ от 12.07.2011г. Поздравявам колегите си и екипа от МБАЛ Бургас за успешната операция.  която както е отбелязано, е извършена на 07.07.2011г. Отразено е също така, че е за първи път в Бургас.

ekip-dr-denchev.jpgРадвам се, че нивото на съдовата хирургия в МБАЛ – Бургас започва да се доближава до това на МБАЛ „Дева Мария“. Позволявам си да поясня обаче, че това не е първата такава операция на територията на града. На 24.06.2011г, две седмици по-рано в МБАЛ „Дева Мария“ – Бургас , от националния консултант по съдова хирургия Проф. Д-р Тодор Захариев, ДМН, Президент на Българската Асоциация по Гръдна, Сърдечна и Съдова хирургия, с мое и на други колеги участие, е направено аналогично протезиране на коремната аорта на базата на аневризма. Такъв вид оперативна интервенция е тежка и отговорна, а самия пациент бе високорисков . Операцията приключи успешно и болния е изписан без усложнения една седмица след това.

В никакъв случай не искаме да омаловажим постиженията на нашите колеги  от МБАЛ – Бургас, но считаме, че правилното и коректно представяне на информацията е от значение за медиите и обществото. Именно поради това си позволявам да напиша това опровержение, като сигурен съм, че грешката допусната в прессъобщението на бургаската болница не е била умишлена.

Опровержението е публикувано без редакторска намеса.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук