13.2 C
Бургас
петък, април 26, 2024

Бургас ще има метро на колела и модерна Централна спирка до БСУ

Бургас ще има метро на колела. Тъй като населението на града е под 500 000 жители не е удачно построяването на трамвайни линии, затова като част от проекта за Интегриран градски транспорт е предвидено въвеждането на Бърза автобусна линия, която ще свързва крайните квартали на Бургас и центъра.

Идеята е за Бързата автобусна линия да се обособи трасе, в което ще бъдат допускани само автобуси и тролейбуси, но не и леки коли. Ще се извърши реконструкция на основните булеварди, по които ще се движат автобусите и на светофарните уредби.

Основен акцент от Бързата автобусна линия е построяването на централна автобусна спирка. Тя се намира до пешеходната зона на ул. „Александровска” до Бургаския свободен университет. Днес беше направена първа копка за изграждането на супер модерното съоръжение, което трябва да е готово за девет месеца.

Цялостният проект за Интегриран градски транспорт в Бургас е на стойност над 130 млн.лв. , финансиран по ОП ”Регионално развитие”. С парите вече е изцяло подменен автобусния и тролейбусния парк в града.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук