14.3 C
Бургас
събота, май 4, 2024

Българи масово ходят до САЩ да зареждат колите с бензин

Нашенци масово ходят до Съединените американски щати, за да зареждат бензин, струващ по-евтино от български шоколад в Холандия, предадоха световни агенции, които няма да цитираме, а ще изплагиатстваме вестите им за без пари. „По-евтино ми е да карам до САЩ, за да заредя, отколкото да зареждам в бензиностанцията на 5 минути от нас“ – признава мъж, леко срамуващ се, че кара Пежо 206.

По данни на Националния статистически институт през последните 2 месеца над 40% от българските шофьори са заредили гориво поне веднъж в САЩ, отделяйки по 2-3 седмици за пътуването до там и обратно, за да спестят по някой лев на литър. Както е известно, цените на петрола падат, което доведе до това в Америка той да струва дори по-евтин от топено сирене и захаросани напитки, с които местното население се угояваше доскоро.

Много американци вече пият бензин вместо газирано, а някои мажат хамбургерите си с дизел вместо BBQ-сос. Междувременно милиони българи си купиха рубли за огрев, така завършвайки цикъла на евтина откъм енергийно естество зима./nenovinite.com

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук