17.1 C
Бургас
сряда, април 24, 2024

Вижте нестинари във Флората

С танцово изпълнение на професионален фолклорен ансамбъл „Странджа“, изложбата „Нестинарството – българската магия с огнена жарава“ ще отвори врати официално от 17.30 часа във Флора Бургас. Това съобщават от пресцентъра на община Бургас. Автор на експозицията е н.сътрудник Цоня Дражева, която бе и дългогодишен директор на музея, а изложбата е част от фонда на Регионалния Исторически Музей Бургас.

Любителите на древния обичай ще имат възможност да видят и да се запознаят с експонати и фотоси, свързани с магическия танц, както и женски костюми, носени от различните етнографски групи от Бургаския регион.

По време на изложбата ще се прожектира късометражен филм, представящ една от най-известните нестинарки Баба Злата, влизала в жаравата почти до последните си дни. Изложбата е гостувала в различни точки и региони в страната- БАН София, гр. Каварна, с. Българи и др. За първи път бургазлии, ще имат възможност да видят експозицията в експо център Флора всеки ден от 03.11 до 16.12 от 10.00 до 19.00 часа.

Входът за деца до 7 години е свободен. За учащи, пенсионери и организирани групи цената е 1 лв., а за възрастни – 2

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук