16.5 C
Бургас
четвъртък, април 25, 2024

Времето е тихо. Не вали

Тихо е времето в Бургас. Облачността е значителна. Слаб дъжд превалява в южните райони на областта. Вятърът е слаб от север. Вълнението на морето също е слабо. През изминалата нощ в службите не са постъпвали сигнали за инциденти. Въпреки спокойната ситуация към момента всички екипи са в готовност да реагират при усложняване на метеорологичната обстановка.

Осигурено е непрекъснато наблюдение на реките и язовирите в Бургаско. Патрули на КАТ – пътна полиция дежурят в най-невралгичните точки. В готовност за обилен дъжд са и в рибарското селище Ченгене  скеле, което в края на миналата година беше наводнено. Хората там са пълна готовност за евакуация.

От пожарната увериха, че са oсигурени са необходимите инертни материали като чували с пясък за изграждането на диги, лопати, ботуши, въжета и др . Оттам съветват хората да следят прогнозата за времето и да спазват указанията на местите власти. Призовават се гражданите да обезопасят терасите на домовете си от падащи предмети.

Времето днес

Според прогнозата на Националния институт по метеорология и хидрология при БАН  по Черноморието  ще бъде облачно и дъждовно. Ще духа силен и бурен северен вятър. По южното крайбрежие валежите ще са най-значителни и с гръмотевици. Вълнението на морето ще бъде 3-5 бала. Обявен е „червен” код за опасно време.

Прогнозите на руските метеорологични станции посочват , че над Бургас през светлата част на днешния ден няма да вали. Дъжд ще превали около 19.00 часа, като по интензивни валежи, придружени от гръмотевици, ще има около 22.00 часа

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук