12.1 C
Бургас
вторник, април 23, 2024

Възрастна жена получи обаждане от Космоса

79-годишната Бети Баркър със сигурност ще запомни Бъдни вечер тази година. Възрастната жена от Съсекс получи обаждане не от кого да е, а от шестия астронавт на Обединеното кралство Тим Пийк. При това – докато е на борда на Международната космическа станция. За нея обаче това било само телефонна шега, вероятно дело на някой пиян.

Бившият военен влезе в новините, след като написа в Twitter: „Искам да се извиня на госпожата, на която се обадих по погрешка и на която казах: „Здравейте, планетата Земя ли е? Не е телефонна шега, просто сгреших номера”. Когато осъзнал какво е направил, Пийк директно затворил.

 

Британски медии откриха възрастната жена, която всъщност живее недалеч от дома на астронавта. На въпроса на човека в слушалката дали се е свързал със Земята, тя отговорила с „Не”: „Предполагам, че, технически погледнато, това не е точно. Сметнах, че е някой седнал в кръчмата, който се шегува с мен”.

След това й дошла друга мисъл – не се чували нито шумове, нито зле прикрит смях около говорещия, така че по-скоро може би е търсел някой нощен клуб на име „Планетата Земя”. Така или иначе, Бети затворила без много да се замисля за случилото се.

 

Сутринта на коледа съпругът й чул новината по телевизията. „Когато разбрах кой е бил, се почувствах малко нелепо. Може би щеше да е приятно да си поговоря с него. Ще ми се да бях измислила нещо остроумно”, споделя Бети. Дъщеря й е учила в същото училище, в което е бил и бъдещият астронавт.

Според възрастната жена е твърде вероятно Пийк да е звънял вкъщи и просто да е сбъркал някоя цифра.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук