22.1 C
Бургас
вторник, май 7, 2024

Германско семейство тръгва пеш с магаре и катър от България до Мюнхен

Планински преход пеш с магаре и катър ще направят 36-годишна немска художничка и съпругът  й дърводелец. За да се приберат в родния Мюнхен те ще извървят 3 000 км..

 “Това беше моя мечта от години. С моя съпруг използваме всяка свободна минута да сме близо до природата.През последните 2 години започнахме да правим такива преходи, първо в страната после извън нея”.

 Юлиян Шертер и партньорката му Дон са изчислили, че пътуването им от нос Емине до крайната точка  ще продължи над половин година или около 200 календарни дни.

Единствената им компания по време на дългия преход, който започва в края на седмицата,  ще са магарето Славея и катърът Камчия, купени за да носят багажа.

 “Започваме от нос Емине, после ще преминем по поречието на река Ком, ше влезем в Румъния и ще вървим по планиските пътеки на Карпатите. Не можем точно да изчислим колко време ще отнеме преходът, но няма да е по-малко от 9 месеца. В Германия животните ще останат при майка ми, която има селски двор.”

 Животните,  обаче не могат да напуснат страната ни, ако нямат нужните документи, затова Юлиян се обръща за помощ към бургаския клуб за конен спорт “Кан Крум”.  В момента  магарето и катърът са в базата на клуба, където се подготвят за пътуването.

Магарето е купено от айтоското село Чукарка, а  катърът  от руенското село Планиница. 

 „ Помогнахме им  за по-малко от месец двете животни бяха  изследвани и ваксинирани. След това им извадихме и нужните документи, за да пътуват спокойно на територията на Европейския съюз. Пожелавам  лек път и успешно пътуване на стопаните им”, каза Георги Базотев – председател на клуб „Кан Крум”.

 Юлиян и Дон са искали всичко да е автентично от самара до дисагите. Намерили са биволска кожа от Русе, за да бъдат изработени дисагите и вече са готови за пътуването..

 Мечтаят да обиколят по-голямата част от Европа и да усетя природата на Стария континент.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук