23.2 C
Бургас
вторник, април 16, 2024

Гостува ни Александър Секулов

Тази вечер от 18.00 часа в Дома на писателя в Бургас ще гостува Александър Секулов – писател, поет, журналист, създател и собственик на два от най-известните музикални клубове в Пловдив и страната – „Конюшните на царя“ и „Петното на Роршах“. Той ще представи пред своите бургаски колеги и литературната публика на града новия си роман „Скитникът и синовете“.

(Издателство Сиела, 2016 г.).

Под издутите платна на БЪРБОЛЕТА, яхта с две мачти, дървен борд, тъмнозелен корпус и синя палуба, изправен срещу изстрел от пиратска гемия, капитан Йосиф приема, че ще живее в празнота. Капитанът е неотразим мъж, тъжен любовник, ведра душа.

Знае, че две неща примиряват мъжа с времето – жените и лодките. Висок, зеленоок, със сребрееща коса и огромни ръце, капитан Йосиф има щастливата усмивка на човек, комуто Бог е дал всичко, което e пожелал: него самия.

Ако има нещо, което не умее ни по суша, ни по море, то е общуването с деца на борда на собствената му лодка. Още повече когато едно от тях е собственият му син.

Александър Секулов е  автор  на три книги със стихове : „Седмо небе“ /1988/; „Високо, над далечината“ /1997/;  „Възхитително и леко“ /2003/.

Издал е  книга с есета “ Майсторът и камъните “ /1996/, книга с фрагменти „Високите каменни хълмове/ 2006/, както и публицистичната книга „История на минималната съпротива. Хронологичен роман в една колона“.

Автор е  на пиесата „Светли хотелски стаи“ /2005/, изящния роман „Колекционер на любовни изречения“ / издателство „Сиела“, 2007 / и на романа „Малката светица и портокалите. История на изчезването“ /издателство Сиела, 2009/.

Негово творчество е превеждано на английски, сръбски , унгарски, немски, македонски и хърватски.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук