14.9 C
Бургас
петък, март 29, 2024

Двойките на Клуб по спортни танци „Поморие” са абсолютни шампиони на България

Децата от клуб по спортни танци „Поморие” се завърнаха от Албена още по-амбицирани за покоряване на нови върхове.

В курортния комплекс за поредна година се проведе Държавен шампионат 1ви ранг, както и Държавно първенство 2 ранг. david i borko (Medium)Паралелно с тези два турнира, през третия и четвъртия ден, се състоя и Международен турнир от веригата на WDSF. Международно жури от 11 държави следеше за изпълнението на танцовите двойки, което гарантира за безпристрастността на оценяването.

eli i stanimir (Medium)При деветгодишните абсолютни шампиони на България са Давид Абрашев и Нанси Панайотова, които спечелиха не само всички дисциплини на Държавното първенство, а и всички първи места на Международния турнир. Равносметката за тях е 6 златни медала, което е един от най-големите успехи, постиган до сега от поморийска танцова двойка.

Борис Савов и Карина Венева спечелиха титлата вицешампиони в стандарта на шампионата и бронз в латиното на международния турнир. Стелиян Николов и Гергана Велкова се класираха на финалите в двата вида танци, което е безспорен успех за най-малката и новосформирана танцова двойка на КСТ „Поморие”. Отново абсолютни национални шампиони са представителите на звездния клуб – Станимир Статев и Елена Севастиянова. Двойката взе златото на Държавното първенство 2ри ранг и спечели два сребърни медала от Международния турнир. Никола Илиев и Радина Бакърджиева грабнаха бронза в клас 13Ц и 5-то място на финала в юношите младша възраст стандартни танци. Отново голям успех и златни медали за Кристиян Диамандиев и Десислава Трифонова в клас 15 Б латино танци. Добри Петров и Лора Трендафилова бяха на финал в майсторския клас „А“.

kristian i Desi (Medium)Възпитаниците на треньорите Явор Вълчев, Мария Андреева и Никола Абрашев са в заслужен отдих до средата на този месец, когато започват подготовката на предстоящите състезания.

 

 

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук