17.1 C
Бургас
събота, май 18, 2024

Делото за убитата на пътя Валя ще се гледа, на втора инстанция, на рождения й ден

Делото на втора инстанция срещу Надя Иванова, която сгази на пешеходна пътека 12-годишната Валя от Бургас, ще бъде на 19 март. „На този ден  детето ми щеше да навърши 13-сет години“, съобщи майката на убитото на пътя дете Мария Димитрова. Тя е обжалвала решението на Бургаския окръжен съд от 7 февруари , който осъди Надя Иванова на 1 година и 2 месеца затвор. Въпреки че това е една от малкото ефективни присъди за този вид престъпления, Мария Димитрова ще продължава да настоява пред Апелативния съд за максималното наказание- 6 години затвор за Надя Иванова

снимка: 7 февруари- Мария Димитрова- възмутена от ниската присъда за Надя Иванова

Валя беше сгазена на 17 юни м.г.  Надя Иванова я блъсна с „Ауди А3″ на пешеходна пътека пред  бургаския МОЛ.

снимка: По време на делота в БОС Надя Иванова се призна за виновна

След инцидента беше създадено Движението „Червена пътека”, което прерасна в национално. Пешеходните пътеки в страната бяха застлани с цвята.

Беше създадена и Фондация „Безопасни улици от Валя”, която стана инициатор на редица инициативи, свързани безопасността на пешеходците, както и на кръгла маса за промени в НК и ефективни присъди за убийство на пътя.

Постижение на фондацията е и последната заповед на вътрешния министър Цветан Цветанов до 1 май да бъдат обезопасени пешеходните пътеки в страната.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук