13.2 C
Бургас
вторник, април 30, 2024

Джон Лоутън пак в Бургас, продължава да снима нови филми

 Легендарният рок изпълнител, вокалист на групата „Юрая Хийп“, пристига отново в Бургас, за да продължи заснемането на четири нови филма от документалната поредица. Той ще кацна снощи на летище Бургас. Режисьор на поредицата е Мартина Чачевска. Първият филм от поредицата бе посветен на Бургас и вече е готов.  По случай рождения си ден кметът на Бургас Димитър Николов получи „нулевите“ копия от него. „Филмът е отличен и ще бъде интересен не само за чужденците, но и за самите бургазлии. Джон Лоутън ни разказва и показва неща за любимия ни град и прекрасната природа около него, за забележителностите и чудесните му хора, които ние в забързаното ежедневие почти не забелязваме или сме позабравили“ – каза Димитър Николов.

            Програмата на Джон Лоутън отново е много напрегната. Легендарният изпълнител вече доказа, че въпреки статута си на световна звезда, е земен и сърдечен човек, който не само умее да работи много организирано и дисциплинирано, но и да създаде творческа и непринудена атмосфера на целия снимачен екип.

Сега снимките ще бъдат в общините Приморско, Царево, Созопол и Карнобат. Филмите показват как изглежда страната ни през погледа на един чужденец. В тях се акцентира на древната история на различните градове, красотата на уникалната природа на Югоизточна България, фолклора и гостоприемството на сърдечните хора, живеещи тук.

      На 19 май от 11.00 ч. рок легендата ще заснеме началото и края на новия филм.  Той ще се снима на връх Китка от който се открива великолепна панорама към целия Бургаски залив и зеленото море на Странджа, съседните морски селища и сгушените навътре села. Джон Лоутън лично ще шофира „Лада Нива“, с която ще обиколи по-труднодостъпните райони.

          На 21 май от 10.00 ч. в Джон Лоутън ще присъства на тържествената сесия в Приморско, а от 12.30 ч. ще бъде гост на чужденци, които живеят в с. Веселие.  В 20.45 ч. На площада в Приморско Лоутън ще демонстрира, че вече е усвоил стъпките на традиционното българско хоро, а по-късно ще снима мистичните български нестинарски игри.

На 22 май от 9.00 ч. в граничното селце Резово Джон Лоутън ще узнае как са живели българите през епохата на т.нар. „социализъм“. Малко по-късно същия ден в Ахтопол възрастен човек ще му разкаже спомените си. От 18.00 ч. ще участва в церемонията по откриването на новата общинска сграда в Приморско и ще вземе интервю от кмета Лиляна Димова.

На 23 май от 9.00 ч. Джон Лоутън и екипът на филма ще снимат  уникални образци на странджанската архитектура в с. Кости, а в 13.00 ч. – етнографската сбирка в с. Бродилово, където ще дегустира ястия от традиционната местна кухня. В 16 часа на същия ден Лоутън ще бъде вече в Царево, за да заснеме забележителностите на града и да интервюира кмета Петко Арнаудов. На 24 май от 9.00 ч. Джон Лоутън ще присъства на тържествата, организирани от Община Бургас по случай Деня на славянската писменост и култура, ще направи и разширено интервю със заместник- кмета по образованието на Община Бургас. Отново на 24 май от Джон Лоутън ще се включи в празничното шествие в Карнобат. А от 12.00 ч. ще вземе интервю от кмета на Карнобат Георги Димитров.

            Още малко факти: Джон Лоутън участва в документалната поредица на СКАТ не само като водещ, като гид, който разказва на нашия край и неговите хора. Лоутън участва и в изготвянето на сценария. Сам намира и интересни и любопитни факти за страната ни. Фронтменът на легендарната рок група е обиколил света с концерти, но признава че като България втора няма. За филмите ще бъдат заснети интервюта не само с българи, а и с чужденци, заселили се в общините Приморско, Царево, Созопол и Карнобат. Документалната поредица е предназначена не само за зрителите от страната. Филмите на ТВ СКАТ ще се излъчват чрез сателит и ще достигнат до цяла Европа и други части по света. Поредицата ще се излъчва и в училищата в цялата Бургаска област.loutan.jpg

           

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук