7.1 C
Бургас
петък, април 19, 2024

Д-р Васил Костадинов: Вярвам в доброто начало на човека

Д-р Васил Костадинов е специалист по клинична лаборатория и мениджмънт в здравеопазването, член на Управителния съвет на мениджърите в здравеопазването в България. Завършва ВМИ – Варна ( дн. МУ „ Проф. д-р Параскев Стоянов) през 1991г. Д-р Костадинов e управител на най-голямата Медико-диагностична лаборатория в област Бургас – „Лина”. На местните избори в Поморие участва на трето място в листата с кандидати за общински съветници на „Партия на зелените”.

Д-р Костадинов, много хора Ви симпатизират и подкрепят в новото поприще на кандидат за общински съветник от гражданска листа. Това натежа ли в избора да се впуснете в битката за местна власт?

Бих се радвал ако хората ми симпатизират и ме подкрепят, още повече, че за мен това което правя и в момента е свързано с тях – да им помагам да се чувстват по-добре и да са здрави. В този смисъл намирам връзката с това, което наричате „ новото поприще”, като нито за миг не съм си помислял дори да се отказвам от медицината и да се занимавам само с политика. Моето решение да се кандидатирам за съветник на община Поморие е продиктувано от желанието ми да съм полезен на хората – моите съграждани! Аз прехвърлих 50 години и вече съм изградил екип и съм доказал, че мога да работя като лекар-специалист в областта на лабораторната медицина. Друго какво бих могъл да направя, освен да се опитам да дам това, което мога, да споделя опит и мисли, знания и способности в името на хората от общината. Ще се радвам да ме приемат до себе си.
Вие сте човек-романтик, пишете поезия, спонсор сте на книгата „Анхиалос през античността“ – как ще се навържат тези нагласи в битките, които трябва да водите в Общинския съвет?

Живеем в свят, в който романтиката и възвишените чувства са като падаща звезда, като „бялата лястовица“, и е голям късмет да ги срещнеш. Много ми липсват, а сивотата в ежедневието ми и проблемите, и човешката мъка ме убиват бавно, откъсват парченца от мен! Без да се вземам насериозно и да имам претенции за талант, искам да кажа, че това е съвсем друг свят, в който се пренасям макар и за кратко време и това ми стига, за да отпочина от натовареното ежедневие . „Анхиалос през Античността“, това е изцяло заслуга на труда на други хора, които нашата поморийска лаборатория „Лина“ подпомогна, за да не потъне в морето тяхното творение. Що се отнася за битките, аз не участвам в боеве, а в преговори, и не само не вярвам, но и не искам да се стига дори до символични битки. Вярвам в доброто начало на човека и в неговата вродена способност да помага на другите. Това ми е виждането и за работата. Спокойствието и разбирателството, съчетани с добронамереност, са ключа на постиженията във всяка човешка дейност .

Спечелихте дело за лаборатория „Лина“ с община Поморие. Таите ли чувства като омраза, гняв и желание за отмъщение?

Напротив, това което се случи между лаборатория „Лина“ и Община Поморие е единствената ми голяма рана, която още не е заздравяла. За мен това е като да ударя брат си – нещо позорно и нещо, което трябва да се прекрати. Зная, че може и че протегнатата ръка трябва да се приеме. Всъщност съм сигурен, че изходът от ситуацията не бива да се решава в съд, а помежду ни като поморийци. Зная , че има такава възможност и се надявам да се осъществи. Няма омраза, гняв и каквото и да е било негативно отношение, за мен това е ужасно недоразумение и стечение на обстоятелства, в което сме попаднали и от което трябва да излезем като приятели – пречистени и обновени .

С еднакъв въпрос се обръщам към всички кандидати за съветници от гражданската листа в община Поморие на ПП Партия на зелените: Ще Ви купят ли и колко струва гласът Ви, докторе?

На тази възраст, кой ли би ме поискал? Забелязал съм обаче, че като ми се усмихнат и споделят с мен проблемите си хората, съм готов да пия кафе с тях и да си говоря и за друго. Може би не струвам скъпо? Бих продал всичко мое, но не и душата си! Нея ще си я пазя докрая!

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук