15.1 C
Бургас
четвъртък, март 28, 2024

Експлозията Ms. Dynamite ще взриви SPIRIT of Burgas на 3 август

Зад предизвикателния никнейм Ms. Dynamite стои 30-годишната Niomi Arleen McLean-Daley от Великобритания, многократна носителка на награди за R&B, хип-хоп и рап. С баща от Ямайка, Ms. Dynamite израства в Северен Лондон в лоното на реге и хип-хоп културата. Като малка иска да стане учител и социален работник, но най-голямата й мечта е музиката.

 

                                                                                                                                                                                                                                                   снимка: wikipedia

Ms. Dynamite стартира музикалната си кариера с името Lady Dynamite. Нейният глас за първи път прозвучава в ъндерграунд трака “Booo!”, който буквално се изтърква от въртене по всички лондонски ъндерграунд радия. По-късно Ричард Форбс a.k.a. DJ Sticky я открива и така Ms. Dynamite става официален член на великобританската гараж вълна So Solid Crew. През 2002 г. издава своя дебютен албум A Little Deeper, който моментално изстрелва хитовете “It Takes More” и “Dy-na-mi-tee”. Вторият й албум Judgement Days достига до № 25 в британската сингъл класация. След множество ко-проекти, между които жестокия хит с Katy B “Lights On”, Ms. Dynamite зарадва всички свои фенове с трети албум, чийто сингъл “Neva Soft“ не оставя никого неподвижен! Тракове от него ще можем да изтанцуваме на 3 август, с крака заровени в топлия пясък и на броени метри от любимото море.

 

В последния ден на фестивала, веднага след Korn, на главната сцена ще излезе Caspa – едно от имената в дъбстепа, които утвърдиха този стил и го превърнаха в истинска сензация сред меломаните. Съвсем скоро българските фенове станаха свидетели на This is Dubstep, а на SPIRIT of Burgas ще имат удоволствието да се насладят на класическия звук на Caspa, който е сред водещите имена в едноименните компилации. Той е един от синонимите на ъндърграунд дъбстепа, листът му с участия е завиден и върпреки факта, че едва ли има място на света, където да не е бил канен, успява да намери време и за редовните си  участия в легендарния Fabric.

 

Истинското име на Caspa е Gary McCann, а в музиката навлиза след обещаваща кариера в баскетбола. Той е един от англичаните, които, стъпвайки на гериджа и дръм енд бейса, започват да продуцират и създават дъбстеп и правят истинска революция в електронната денс музика. Заедно с другото величие в този стил Rusko, е смятан за един от основателите му и е едно от най-скъпоплатените имена в жанра.

 

Записва първия си албум Everybody’s Talking, Nobody’s Listening през 2009 г., издаден от собствения  му лейбъл Sub Soldiers, след което следват множество ремикси като абсолютните хитoве „Where’s My Money” на TC,  „I Remember” на Deadmau5 и Kaskade, „Shut The Lights Off” на Adam F и Horx feat. Redman, „How Low” на Ludacris, обявен за първия дъбстеп ремикс на голяма американска рап звезда. Caspa ремиксира и Depeche Mode (“Wrong”), Rusko (“Cockney Thug”), 30 Seconds To Mars feat. Kanye West (“Hurricane”), Katy B (“Easy Please Me”), Plan B (“III Manors”) и много други.

 

Fedde Le Grand. На 4-ти август Solar Dance Arena ще събере на една сцена безспорно най-любимите в момента диджеи на родните фенове на електронната музика. Към по-рано обявения Mark Knight ще се присъедини холандският му колега Fedde Le Grand. Задължително всяка тяхна самостоятелна визита в България се определя като легендарна, но в тандем парти настроението, което създават е трудно за описание. Доказаха го с участието си на миналогодишното издание на Solar Summer Festival, където показаха, че няма граница на емоцията и настроението, която не могат да достигнат. Освен любовта на феновете, наскоро Fedde Le Grand получи и поредното признание от световната музикална критика. Той беше отличен с две от най-престижните награди на състоялата се през март в Маями Winter Music Conference. International Dance Music Awards му връчиха приза за „Най-добър ремикс” за супер хита, който сътвори от парчето на Coldplay “Paradise”, а Beatport за „Най-добър техно трак” за друг сингъл, който издаде с Toolroom Records – „Metrum”. Fedde Le Grand  не спира да твори и покорява нови върхове. Последното му парче, което излезе през март – Turn It вече щурмува класациите на Beatport.

 

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук