13.2 C
Бургас
петък, март 29, 2024

Емблематичен брас бенд от Ню Орлиънс представя днес „Истински истории от Марди Гра“ в Бургас

Емблематичната брас формация „The Paulin Brothers“ от Ню Орлиънс ще пренесе днес бургазлии за първи път в света и атмосферата на най-големия и пищен фестивал в родния град на джаза – „Марди Гра“.

Спектакълът представят Блага Димитрова и Американското посолство, със съдействието на Община Бургас. Той се нарича „Истински истории от „Марди Гра” и включва още изложба и прожекция на филм. Началото му е от 19.30 часа в Културен дом на нефтохимика и е с вход свободен.

„Марди Гра” идва от френски и означава “Изобилен вторник”. Това е последният ден преди постите, в който се яде богата, тлъста храна. Повече от век този ден се отбелязва в много страни с пъстър фестивал. В Ню Орлиънс „Марди Гра“ е величествен празник, който продължава повече от 3 седмици и завършва на Изобилния вторник. В духа на оригиналния фестивал, дрескодът ще бъде карнавален и актьори ще пресъздадат атмосферата на Марди Гра, преоблечени в типични цветове и костюми.

Оригиналната брас формация „The Paulin Brothers“ с характерните си униформи от бели ризи, черни панталони, вратовръзки и каскети, ще пресъздаде на бургаска сцена автентичната атмосфера на родното място на джаза Ню Орлиънс. Фамилният бенд, емблематичен за музикалната история на САЩ. Той е сформиран от пионера „Doc” Paulin през 20-те години на 20-ти век в Ню Орлиънс и до днес е синоним на традиционния джаз, като продължава да разпространява тази култура по всички точки на света със седемчленния си оркестър. Концертът в Културен дом на нефтохимика ще премине в неповторим джем сешън, тъй като заедно с братята ще свирят и някои от най-изявените български джаз музиканти: Митко Димитров – барабан, Петър Момчев – саксофон, Михаил Йосифов – тромпет и Вили Стоянов – тромбон.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук