17.1 C
Бургас
петък, май 24, 2024

Жоро Бекъма рита в Бургас срещу общинари и футболни легенди

 Невиждано футболно шоу се разрази на спортното игрище в „Изгрев“ в сряда вечер, когато на терена се изправиха два отбора, каквито Бургас не помни. Игрището не смогна да побере запалянковците, дошли да станат свидетели на историческото дерби, в което се отличиха зам.-кметът по строителството на Община Бургас Костадин Марков и шоуменът Димитър Рачков. Двамата играха един срещу друг в два отбора – звезди от екрана срещу популярни бургаски личности, сред които и футболни легенди.

Сблъсъкът бе по инициатива на бившия „Биг Брадър“ Лео, който дълги години живееше в Бургас. Целта е популяризиране на спорта в града. „Впечатлен съм от това игрище, дай Боже повече такива да има у нас“, заяви в началото на дербито Рачков и похвали капитана на „вражеския“ отбор за инвестицията на общината в развитието на местния спорт. „Жалко, че не съм в твоя отбор“, заключи дружески Рачков към Марков, след което за радост на всички зяпачи и хлапетии влезе в екранната си роля на Жоро Бекъма и умори публиката от смях.

Майсторлъкът на звездата на „Локо Мездра“ от „Пълна лудница“ обаче не се опря на тренирания в стотици мачове зам.-кмет и той на бърза ръка удостои вражеската врата с четири гола. Жоро Бекъма също записа една победа във вратата на бургазлии от 11-метров наказателен удар, за което бе удостоен с бурни овации от съотборниците си. Също както в истински мач те дружно налягаха отгоре му. Няколко пъти преди това Бекъма опита удар към бургаската врата, ревностно пазена от бургазлията Даниел Христов, но без резултат. След всеки неуспешен опит той мъдро се обръщаше към публиката с характерната си от тв екрана реплика: „Тц, няма да стане“.

Майсторски плонжове, зрелищни подавания и невиждания спортен хъс у двата отбора така захласна публиката, че тя повече от час не се отлепи от мрежите на игрището, раздирайки се от вътрешни противоречия за кой от двата отбора да вика. „И в двата отбора има бургазлии, всички са известни и ги обичаме“, заявиха запалянковците.  В крайна сметка се взе мъдрото решение да се подкрепят и двата отбора, затова всеки гол от общо 16-те бе посрещан с аплодисменти.  Паметната игра бе запечатана на десетки мобилни телефони и фотоапарати.

Двата тима не излъчиха победител и завършиха играта при резултат 8:8.

Отборът, воден от Лео, включваше освен Рачков и други бигбрадъри от различните сезони на шоуто“: Миро („Биг Брадър“ 2), Здравко от Приморско („Биг Брадър“ 1), Панайот („Биг Брадър“ 3).  Синът на артиста Георги Мамалев – Александър Мамалев също се включи в шоуто, както и рапърът Спенс, известният DJ Дончо, китаристът на група „Каффе“ Жоро Янев и бургазлията, участвал в „Островът на изкушението“ Андрей Едрев.

Звездният отбор се изправи срещу легендите на бургаския футбол Милен Георгиев, Пламен Крумов, Мирослав Косев и Даниел Христов, които заедно със зам.-кмета Костадин Марков, общинския съветник Деян Славов, бизнесмена Мартин Бошнаков и журналиста Красимир Калудов показаха солидна издръжливост и хладнокръвие на терена.

Съдия на дербито бе известно име сред съдийската футболна колегия – Георги Видолов, който очевидно симпатизираше на звездния отбор, но бе принуден да признае таланта и уменията на бургазлии. Видолов също влезе в роля, като не призна един от головете с мъдрото заключение: „Топката не е лицензирана“.

Никой не успя да бие рекорда на голмайстора Костадин Марков, който заслужено получи овации както от отбора си, така и от публиката. Другите му съотборници също записаха голове.

От противниковия тим най-много удари във вратата записаха Миро от „Биг Брадър“ 2  и ди джей Дончо – по два гола. dsc00240.JPGdsc00261.JPG

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук