18.2 C
Бургас
четвъртък, март 28, 2024

Започва новият сезон „На концерт в сряда“

Тази седмица „На концерт в сряда” се завръща за своя четвърти сезон на сцената на Националното училище за музикално и сценично изкуство „проф. Панчо Владигеров” в Бургас.

И през него културният афиш ще бъде богат и разнообразен и ще въвлече малки и големи в едно повече от вълнуващо пътешествие в света на изкуството. Проектът включва цикъл от различни тематични концерти, в които участие ще вземат деца от всички специалности, които се изучават в учебното заведение.

Стартът ще бъде даден с интерактивната игра – спектакъл „20 въпроса за изкуството”. Тук главна роля е отредена за публиката. Изпълнители и зрители ще имат възможност да се забавляват заедно с нови интелектуални предизвикателства в областите „Музика”, „Танцово изкуство” , „Литература”, „Изобразително изкуство” и „Театър и кино”. По атрактивен начин въпросите от различните области на изкуството ще бъдат илюстрирани с видеоматериали или с живи изпълнения . Форматът „20 въпроса за изкуството” ще има още четири издания през годината.

През новия творчески сезон публиката ще може да се наслади и на концертите посветени на Йозеф Хайдн, Добри Палиев, Фредерик Шопен и Михаил Белчев. Заедно с младите таланти зрителите ще пътуват във времето и ще се докоснат до изкуството по времето на Ренесанса, както и до творчеството на великите композитори от епохата на Романтизма.

Още следващата сряда почитателите на оперетата ще могат да се насладят на любими мелодии и арии от творбите на Калман, Лехар, Щраус и др.

И тази година основно място ще бъде отделено на българската музика. Музикалните съкровища на България ще бъдат представени през месец март в три последователни седмици.

Станалите запазена марка на училището по изкуства концерти „Заедно на сцената” и тази година ще зарадват своите почитатели. Заедно на сцената деца и преподаватели ще покажат, че наистина могат да бъдат силен екип и за пореден път ще демонстрират своята съвместна работа, своето приятелство и доверие.

В проектът са включени и традиционните концерти на учениците от специалност „Поп и джаз пеене”, като още този месец те ще ни потопят в диско музиката.

И тази година всички концерти ще могат да се гледат на живо в социалната мрежа, в официалната страница на училището във Фейсбук.

Чрез Facebook Live Video приятели, близки и почитатели ще бъдат с младите таланти и техните преподаватели по време на всички спектакли, независимо от мястото където се намират.

Четвъртото издание на проектът „На концерт в сряда”, стартира на 8 ноември в 18 часа, с интерактивната игра „20 въпроса за изкуството” в залата на училището.Вход Свободен.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук