16.5 C
Бургас
четвъртък, май 2, 2024

За истинското сърце на Бургас… утре в Театъра

Трогателният, истински и въздействащ филм за най-бургаското място, извън Бургас и без статут – Рибарското селище ще бъде излъчен утре вечер в театъра. Той е част от лентите, включени в програмата на фестивала „София филм фест – на брега“. Прожекцията на „Знаеш ли, бедни ми рибарю“ започва точно в 18.00 часа в театър „Адриана Будевска“ в Бургас, утре.

Ченгене скеле

Филмът, който стигна до народното събрание, в деня, в който положиха клетва 240-те депутати, разказва за бита и ежедневието в „Ченгене скеле“, предава Дарик.  53-минутната лента е по сценарий на Георги Ингилизов, оператор и режисьор е Христо Димитров-Хиндо, а художествен консултант е проф. Георги Дюлгеров. 

Чрез истинските истории, стигащи до душата и бита на старите бургазлии, прегърнали въдицата и скотския живот, оживяват и приемат ценност истинските неща.  Идеята на рибарите, които тази година четири пъти бяха помитани от водните стихии е чрез филма, показващ народоспихологията на местните хора, да акцентират върху нелепия, но съществуващ повече от 44 години проблем – незаконността на Рибарското селище.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук