18.2 C
Бургас
неделя, май 5, 2024

„Игрите на глада“ дебютира с рекорд, „Гравитация“ в дъното на боксофиса

Огненото момиче Дженифър Лорънс не престава гори ярко. Дългоочакваното продължение /The Hunger Games: Catching Fire/ на вълнуващата холивудкса продукция „Игрите на глада” повали конкуренцията в северноамериканския боксофис, пише imdb.com Лентата закова 161 млн. долара само за уикенд на екран, което се очерта като най-успешния филмов дебют в историята на киното – само за месец ноември, разбира се.

©Снимка: imdb.com

Във втората част от поредицата, героинята Катнис Евърдийн /Дженифър Лорънс/ и Пийта Меларк /Джош Хътчерсън/ се завръщат у дома след победата си в 74-те „Игри на глада“. Сега те трябва да напуснат семействата и най-близките си приятели, за да поемат на „Турнето на победителя“. Във филма участват още: Лиам Хемсуърт, Елизабет Банкс, Лени Кравиц.

©Снимка: imdb.com

На второ място в месечния боксофис остана лидерът от последните две седмици „Тор: Светът на мрака“ /Thor: The Dark World /. Фантасмагорията спечели 14.1 млн. долара през първия си уикенд и общо 168 милиона за три седмици прожекции в Северна Америка. Лентата разказва историята на бога на гръмотевиците Тор, който е въвлечен в битка със загадъчен враг. Сценарият е облечен с впечатляващи ефекти и невиждани циркулации на героите из космическото пространство.

На трето място остана комедията „Ваканцията на кума“ (The Best Man Holiday) с 12.5 млн. долара приходи от уикенда и общо 50.4 милиона за две седмици на екран. Следващи в класацията са: „Кой е баща ни?“ (Delivery Man) с Винс Вон и Коби Смълдърс; анимацията „Свободни птици“ (Free Birds); „Последният пенсионерски запой“ (Last Vegas) и „Лошият дядо“ (Bad Grandpa).

©Снимка: imdb.com

Феновете на космическите екшъни обаче остават изненадани от осмото място за дългоочаквания „Гравитация“ (Gravity) , който успя да събере само 3.31 млн. долара приходи от уикенда и общо 246 милиона за осем седмици прожекции в САЩ, че и Канада. Лентата с участието на Сандра Бълок и Джордж Клуни проследява историята на медицинския инженер Райън Стоун и ветеранът-астронавт Мат Ковалски, които претърпяват злополука и се озовават в открития космос. Топ десет завършва „Клубът на купувачите от Далас“ (Dallas Buyers Club).

 

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук