13.2 C
Бургас
четвъртък, май 2, 2024

Изкуствените мигли са вредни за очите

Дългите изкуствени мигли, които често си слагаме допълнително, за да изглеждаме по-привлекателни, са вредни за очите, установиха американски учени, цитирани от в. „Дейли мирър“. Откритието било направено от изследователи от Технологичния институт в щата Джорджия. Оказва се, че дългите мигли оформят вятърен тунел около повърхността на очите, което ги изсушава.

Екипът на Гийермо Амадор провел експерименти с изкуствено око, като към него били отправяни въздушни струи, някои от които съдържали и прах. На опитното око били монтирани различни дължини мигли, за да се види как го предпазват от външните влияния.

Дългите мигли способстват за полепването на чужди частици по окото и го изсушават. Така че това, което жените печелят откъм естетика с изкуствените мигли, е малка компенсация за вредите, които те оказват на този орган. Но прекалено късите мигли също не са напълно „здравословни“, защото и те не предпазват окото от външните течения. В резултат на проучването учените все пак са открили „идеалната“ дължина на дамската мигла –  тя трябва да представлява една трета от дължината на окото./ edna.bg

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук