12.1 C
Бургас
петък, май 3, 2024

Как да ви харесат във Фейсбук!

Хиляди фирми и организации, та дори и певци и актьори пръскат огромни суми пари, за да привлекат повече почитатели към страниците си във фейсбук. Отскоро това е хит и в България. Плащаш на рекламна агенция, за да популяризира профила ти, като предварително уточняваш какъв брой последователи искаш. Цената се определя от това за колко време колко хора целите да се абонират за страницата ви. Сумата, която трябва да си приготвите за тази прищявка е около 3 000 лева.
Наскоро българска попфолк певица увеличи феновете си за една нощ с 30 000. Ако сте се питали как става това, то вече знаете. Освен ако не се казвате Бионсе или Мадона и само името ви е достатъчно, за да постигнете този светкавичен ефект.

Навлизането на социалните мрежи в ежедневието е достигнало такова ниво, че е по-вероятно, ако някой иска да ви покани на рождения си ден, да получите покана за събитието във фейсбук, отколкото да ви се обади лично по телефона.
В някои случаи приятелствата се определят от това дали даден човек е във вашия списък с контакти. А ако не сте в добри отношения с някого пък, е достатъчно да го изтриете от френдлиста (от англ. списък с приятели – б.а.) си, за да му стане ясно, че нещо между вас не е съвсем наред.

Увереността на някои се определя от харесванията на публикациите им във фейсбук. Каквото и да говорим, на всеки е приятно да бъде одобряван от голяма група хора.
Всеки има в контактите си един човек, който още с качването на снимка получава стотици лайквания (от англ. харесвания – б.а.). Чудите се обаче как се случва това? Както във всяко нещо, то и в социалните мрежи има някои тънкости. Ето 10 начина, чрез които да бъдете популярни във фейсбук, без името ви да е Риана.
 

1. Споделяйте лични снимки
Лични снимки не са тези на пълната ви чиния или по бельо. Качвайте заснети моменти със семейството си, придружени с мили послания. Имате ли малък брат или сестра, сте една крачка напред. Ако всеки ден качвате еднотипни кадри без никаква идея, вниманието към вас се губи и от атрактивен ставате досаден.
Денят от седмицата, както и часът на качване също са от голямо значение. Най-добрите дни за споделяне са неделя и понеделник вечер. По това време широката аудитория е приключила със забавленията през уикенда и е навлязла в скучната работна седмица. Удачно е да използвате часовете между 19,00 и 21,00, когато има най-голяма активност в социалните мрежи.
 

2. Добавете колкото се може повече информация за себе си
В посочените места за попълване на данни отбележете къде сте роден, в кое учебно заведение учите или къде работите. Така възможността да намерите ваши колеги или съученици е по-голяма. Прибавете също така мейл адреса си, за да могат да ви открият още повече хора, с които сте контактували посредством личната си поща.
 Има едно нещо обаче, за което не трябва да давате информация, особено ако сте младо момиче и искате да бъдете по-атрактивна във фейсбук. Не отбелязвайте дали сте обвързана или не. Това ще засили интереса на мъжката аудитория към вас и съответно ще бъдете по-ухажвана.
 

3. Правете комплименти
Ако искате да ви обичат, обичайте, е казал народът. Щом целите по-голям брой коментари, трябва да дадете нещо в замяна, а именно да обгрижвате с внимание и комплименти своите приятели във фейсбук.
Това не значи обаче да изпращате по стотици покани за приложения и игри.
Отбележете колко хубава е прическата на ваша позната или колко добре  стои дадена рокля. Колкото повече харесвате снимките на останалите, на толкова по-голям интерес ще се радвате самите вие.
 

4. Задавайте въпроси и изразявайте мнение по актуални теми
Пишете на стената си мнения по нашумели в медийното пространство теми. Отскоро има и опция, която позволява да отбелязвате кое предаване гледате в настоящия момент или коя книга четете, с връзка, водеща към официалната страница на дадения продукт.
Подходящ пример е да зададете въпрос по време на елиминации в някое риалити. Целта е да предизвикате широк кръг от хора да изразят позицията си и по този начин да привлечете внимание към профила си.
В никакъв случай не молете за помощ при избор на филм всяка вечер. Този трик беше актуален преди около 3 години. Сега вече е досаден.
 

5. Не качвайте снимки в навечерието на празници
Студентите масово заливат фейсбук със снимките си на 8 декември, когато е студентският празник. При толкова много еднотипни изображения в компания и с питие в ръка е трудно за един човек да се ориентира, камо ли да хареса каквото и да било.
Снимките на коледните подаръци също не са удачен вариант. Да не говорим за новогодишната нощ, в която всеки празнува и едва ли е с телефон в ръка.
Ако желаете да споделите празничните си снимки и те да бъдат видени от повече хора, направете го 3-4 дни след това, когато шумът от масовото споделяне е преминал.
 

6. Не е препоръчително да качвате няколко снимки наведнъж
Акцентирайте върху тази, която най-много ви харесва, защото в противен случай разпръсквате вниманието върху няколко кадъра едновременно. Малко са хората, които ще отделят от времето си, за да разглеждат безкрайни фотосесии.
 

7. Разказвайте вицове и бъдете позитивни
Публикувайте периодично на стената си забавни истории и вицове. В никакъв случай не използвайте профила си за изповедалня как последното ви гадже ви е зарязало или как шефът ви е вбесил.
Всеки има проблеми и е факт, че хората прекарват времето си в социалните мрежа, за да се разсеят, а не за да им бъде създавано допълнително напрежение.
 

8. Покажете снимка с популярна личност
Качете кадър с известна личност. Със сигурност ще привлечете голяма аудитория. И то не защото самите вие сте на снимката, а по-скоро заради компанията, в която се намирате. Ако е чуждестранна звезда, още по-добре.
 

9. Подбирайте внимателно песните, които споделяте
За предпочитане е да споделяте всякаква друга музика, но не и попопфолк песни.
По мои наблюдения Майли Сайръс и българските рап изпълнители събират по-голямо одобрение от новата песен на Преслава например.
И моля, не пишете към всяко изпълнение изречения от типа на “Добро утро” или “Лека нощ”. Особено ако добро утрото ви е в 1 часа по обед.
 

10. Позволете на хората, които ви харесват, да ви “следват”
Във фейсбук има опция, с която можете да позволите хора, които не са сред приятелите ви, да виждат снимките, които споделяте, и да ги харесват и коментират. По този начин нито задръствате контактлиста си с непознати, нито пък губите популярност.

ЮМИ РЕДЖЕБ- 24 часа

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук