21 C
Бургас
понеделник, юни 17, 2024

Кметове и бургаски депутати уважиха зарята на братя Диневи за трети март

За 19-а поредна година строителните предприемачи братя Диневи отбелязаха Националния празник на България  3 март с тържествен коктейл-заря.

Сред официалните гости бяха кметът на Бургас Димитър Николов, зам. областният управител на Бургас Златина Дукова, зам. кметът Красимир Стойчев, депутатите Димитър Бойчев, Иван Вълков, Диана Йорданова, Галя Милева,  кметът на Поморие Иван Алексиев, кметът на Равда Андон Бакалов, общински съветници от Бургас и Несебър, бизнес-партньори и лидери на политически партии.

Димитър Николов благодари на братя Диневи за прекрасната традиция и припомни, че на този ден преди 134 години е създадена основата на новата българска държавност и България е тръгнала по пътя на свободния дух и свободното развитие.

От своя страна шефът на НИМ Божидар Димитров поздрави гостите с националния празник и подчерта, че «3 март е денят на нашето възкресение, като държава и като народ».

снимка: бургаските депутати Димитър Бойчев и Галя Милева, директорът на НИМ Божидар Димитров и зам.кметът по финанси Красимир Стойчев
снимка: депутатът Иван Вълков и кметът на Поморие Иван Алексиев

В духа на българските народни традиции, тържеството започна с изпълнения на фолклорна група „Нестинари“, включващи традиционни народни песни и хора.

Програмата, продуцирана от Богдан Томов продължи с изпълненията на група Донски казаци, невероятните Невена Цонева, Йоана Дарк и Кали. Кулминацията на вечерта бе атрактивната заря, подарък за жителите на града.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук