15.4 C
Бургас
събота, април 27, 2024

Коледен базар по виенски в мол Galleria Burgas

През тази година бургазлии ще могат да преживеят Коледа по виенски. Празнична пищност, традиционни ястия и напитки, музика и магическо настроение ги очакват в новооткрития  базар в мол Galleria Burgas.

Амбицията на търговския център е да пресъздаде блясъка на коледния базар във Виена /Виенския Weinachtsmarkt/. Изложението обхваща най-празничния период в календара на българите – от Никулден до Ивановден /6 декември – 7 януари/. Над 60 изложители представят своите изделия на общо 80 щанда, разположени пред сградата и във фойетата на мола. Тук се предлага всичко  – от традиционната коледна украса до греяно вино и току що изпечени хлебчета.

Още на входа посетителите са посрещани от  духа на прочутите виенски базари. В специално изградените дървени къщички се предлагат вино, скара, коледни сладки и печива, млечни продукти и елхи.

Цялата територия във вътрешността на мола е изпъстрена с най-разнообразни коледни изкушения. Тук всеки може да купи красив и оригинален ръчно изработен подарък. В специално отредената за занаятчии секция  някои от изделията се майсторят на място. Тук има грънчарско училище  с автентично колело. Предлага се всякакъв вид керамика, дърводелски изделия и ръчно изработени бижута, представени директно от техните създатели. Богато е разнообразието от изделия  на  най-познатите местни сладкарски вериги и на турски деликатеси. Не са пропуснати и производителите на здравословни храни и хранителни добавки, както и на природния лек – медът.  Успешния коледен микс допълват щандовете, предлагащи козметични, еко и ръчно изработени козметични продукти. Подаръците могат да добият напълно завършен вид с помощта на специалистите от специалните опаковъчни щандове.

 Galleria Burgas е предоставил възможност на неправителствени организации и социални звена като Центъра за настаняване от семеен тип „Ронкали“ , Районната организация на глухите , СНЦ „ Движение за социални права,“ Социалния център Бургас, Медико-социален център „Вяра, Надежда и Любов,“ Асоциация „Маккензи“ (Вектори,) Дома за стари хора и Дневния център за възрастни хора с увреждане да предлагат своята ръчно изработена продукция с благотворителна цел.  На техните щандове са разположени урни, в които всеки може да дари сума по желание и да набави подаръци за своите близки.

Регионалната камара на занаятчиите представя своите изделия  в залата за изложения на търговския център, която се намира на 1-вия етаж  до изложбата „България на длан.“ Там бургаските майстори предлагат своите миниатюри, бижута уникати, плетива, кожени изделия, дърворезба, тъкани изделия и дори мебели.

Със своя продукция ще се представи и Сдружението на българските майки. От 14 до 16 декември то ще предлага на клиентите своите изделия с благотворителна цел.

 

 

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук