11 C
Бургас
понеделник, май 6, 2024

Коледен „Флаш Моб“ ще се състои в Бургас

Танцова школа „Дюн” организира първия за Бургас Коледно- Новогодишен Флаш Моб. Всички желаещи могат да се присъединят към колективния танц на 29 декември от 14.00 ч. и от 18.00 ч. на „Пъпа на Бургас”,  „Компаса” или там където се пресичат ул.”Александровска” и ул.”Св.Св. Кирил и Методий”. Стъпките могат да се научат в момента на събитието. 

снимка: интернет

Това е клубният коледен танц на Школа „ДЮН”.  Желателно е участниците в танца да си носят коледна шапка. На края всички хвърлят шапките си нагоре. Когато танцът свърши се всички се разделят все едно, че нищо не се е случило

 Флаш моб, означава „внезапна” или „моментна” тълпа, в буквален превод от английски понятието (‘flashmob”). Като явление на градската среда, флашмобът представлява предварително организирана масова акция. Идеята на този вид инициатива е голяма група хора да се появи изневиделица на обществено място и в продължение на броени минути да изпълни някакво действие или танц, а след това да се разотиде също така внезапно, все едно нищо не се е случило.

 

Флашмоб явлението е нетрадиционна форма представление, което разчита на случайната публика. Това означава, че никога не е ясно как точно ще протече едно флашмоб събитие, съществува само предварителен инструктаж. Идеята на флашмоба е участниците в тази акция да създават внезапни, понякога абсурдни, понякога смешни ситуации, но да изпълняват ролята си абсолютно сериозно и отговорно. Най-важното е по никакъв начин да не показват, че това, което правят е нещо ненормално или неестествено. Всичко е в реда на нещата, просто забързаното ежедневие в даден момент спира и отправя взора си към нещо позитивно и пълно с енергия.

 

По дефиниция, флашмоб представлява своеобразен вид изкуство, което по никакъв начин не е обвързано с политиката, религията и икономиката. Нито участниците плащат, нито пък им се заплаща. Този тип акции обикновено се организират чрез интернет платформите, чрез социалните мрежи като Фейсбук и Туитър и в повечето случаи хората не се познават помежду си.

 

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук