13.2 C
Бургас
петък, март 29, 2024

Кристиан Костов ще ни представи на Евровизия 2017

Кристиан Костов е българският участник в тазгодишното издание на Евровизия 2017, съобщиха от Българската национална телевизия. Костов ще стъпи за първи път на сцената на конкурса през май в украинската столица Киев. Според предварително изтегления жребий, България е във втория полуфинал на музикалното състезание, който ще започне в 22:00 часа българско време на 11 май.

Тогава за българския представител ще могат да гласуват зрителите и журитата на 21 държави (Украйна, Франция, Германия, Швейцария, Македония, Естония, Израел, Малта, Холандия, Сърбия, Дания, Русия, Румъния, Сан Марино, Литва, Хърватска, Норвегия, Беларус, Унгария, Австрия и Ирландия).

„Това е най-големият и вълнуващ подарък, който можех да получа 2 дни, преди да навърша 17 години. Новината, че съм избран да представя България на тази престижна сцена ме кара да се чувствам безкрайно щастлив, но и отговорен пред всички българи. От избраните участници досега, се очертава да съм най-младият, което ми се случва често. Но точно това ме мотивира да покажа, че е важно колко е голямо сърцето, таланта и вдъхновението” – сподели Кристиан Костов.

Артистът е познат на българската публика като изпълнител на едни от най-големите поп-хитове у нас през последните няколко месеца и финалист от четвъртия сезон на музикалното риалити X Factor. Дебютният му сингъл „Не си за мен” оглави националната класация на най-излъчваните български песни в ефир за две седмици, а песента на Pavell & Venci Venc’ с негово участие, „Вдигам Level”, беше лидер в официалната класация 14 поредни седмици.

Песента, която Кристиан Костов ще представи на Евровизия 2017, е озаглавена „Beautiful Mess”. Композицията е с модерно поп звучене, а текстът е история на контрастни чувства и герои. Българската песен е посветена на младите хора, отстояващи ценностите, в които искрено вярват. Проектът е реализиран специално за конкурса от Вирджиния Рекърдс. Музикалната компания избра песента да бъде създадена в партньорство с творческия екип на Symphonics, в който са композиторите и музикални продуценти Борислав Миланов (България), Себастиан Арман (Австрия), Йоаким Бо Персон (Швеция). Към този международен тандем, който стои зад „If love was a crime” – хитът, завоювал 4-то място на финала на Евровизия 2016 в Стокхолм, тази година се присъединиха Алекс Омар и Александър В. Блей.

В БНТ постъпиха общо 11 кандидатури с предложение за българското участие в Евровизия 2017, които включваха песен, изпълнител и концепция за сценично представяне. Предварителна селекция от страна на обществената телевизия допусна до участие 6 предложения, които отговарят на всички посочени от медията изисквания. Те бяха консултирани с международни експерти с опит в Евровизия от 12 държави (Малта, Израел, Италия, Сърбия, Холандия, Беларус, Белгия, Дания, Украйна, Великобритания, Армения и Франция). Чрез специално създадена онлайн платформа музикалните специалисти имаха възможност да се запознаят с всички представени проекти и да изразят своето професионално мнение и препоръки, които да подпомогнат експертната комисия на БНТ при взимането на окончателно решение.

Песента „Beautiful Mess”, с която Кристиан Костов ще представи България на Евровизия 2017, ще бъде достъпна днес след 18:00 часа българско време в официалния канал на Евровизия в YouTube и сайта на конкурса – eurovision.tv.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук