19.9 C
Бургас
сряда, април 24, 2024

Лекарка от НАСА изтрещя, обучава кучета да си правят селфита

Тренировъчен център в Лондон предлага куросове, които учат кучета да си правят селфита с таблет, съобщава Yahoo News. Обучението е една от възможностите, наред с курсове по скейтборд и паркур за четириноги. 90-минутен клас, в който с едно куче се занимава един треньор струва 150 лири.

Основател на центъра City Dog е бившият лекар от НАСА Никол Скот. Тя посочва, че целта на курсовете е да ангажират домашните любимци със заниманията на собствениците им. “Вече столетия човекът е занимавал кучето с интересите си”, казва Скот. “Човекът е учил кучето да бъде част от лова, използвал го е като пазач на децата си. Така че, ако устройството е това, от което се интересува човекът в момента, нека предизвикаме интереса и на кучето”.

Обучението започва с лесна задача. Домашният любимец трябва да подуши ръката на собственика си. Всеки път, когато го направи, кучето получава лакомство, а стопанинът кликва на устройството си. Така питомецът се научава, че кликването означава награда. Втората стъпка е на кучето да се предостави таблета с мобилно приложение, пише 24chasa.bg За правене на снимки се препоръчва Big Camera Button, което дава възможност на кучето да заснеме фотография, натискайки с носа си която и да е част на екрана. Колкото по-умел стане домашният любимец в последователното натискане на екрана на едно и също място, толкова по-хубаво става селфито.

Тренировките не свършват само със снимането на автопортрети. Кучетата се обучават да рисуват с муцуните си, използвайки специални приложения или да разпознават формите на думи, изразяващи команди като “седни” и “долу”. След няколко повторения, стопанинът може да покаже командата на екрана на таблета и кучето се подчинява. По думите на Скот тези упражнения изморяват домашните любимци подобно на разходка навън.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук