13.2 C
Бургас
четвъртък, април 25, 2024

МВР: Контролният режим в Слънчев бряг остава

Необходимо е да се запази контролният режим в курорта Слънчев бряг, за да се гарантира реда и спокойствието на туристите в курорта. Това каза на среща в МИЕТ днес, 17 юни, зам.-министърът на икономиката, енергетиката и туризма Иво Маринов. На нея присъстваха главният комисар на МВР Калин Георгиев, директорът на областната дирекция на МВР в Бургас Милен Димитров, изпълнителният директор на държавното дружество Мария Михалева и председателят на борда на директорите Златко Димитров, както и представители на миноритарните акционери в държавното дружество. hoteli-suny.jpgСрещата не уважиха Съюзът на собствениците в Слънчев бряг и община Несебър.

Решаваме приоритетно въпроса за достъпа не защото е по-важен от изясняването на собствеността върху инфраструктурата, а поради спешността, която ни налага започналият активен сезон, каза зам.-министър Маринов.

Той подчерта, че контролният режим не означава събиране на такси за достъп от туристите и няма да наруши комфорта на пребиваване в курорта.

На аналогична среща в Слънчев бряг на 11 юни министърът на икономиката, енергетиката и туризма Трайчо Трайков даде едноседмичен срок, за да се предприемат от всички бързи и ефикасни мерки за възстановяване на реда и сигурността в курорта.

Поради липса на напредък МИЕТ пое инициативата днес да събере отново спорещите страни и да съдейства за установяване на ясни правила за достъп и извършване на услуги за туристите.  

Контролният режим в Слънчев бряг остава, подчерта Калин Георгиев. Той акцентира, че МВР държи особено на контрола върху достъп в курорта, защото чрез него се противодейства на престъпността.

Грижата за обществения ред е пряк наш ангажимент, независимо чия е собствеността, заключи главният секретар на МВР. „Слънчев бряг“ АД, като представител на интересите на държавата в курорта, ще информира с писмо Съюза на собствениците, че първостепенната грижа в момента е осигуряването на ред за почиващите.

До края на юли юристите на „Слънчев бряг“ АД, на Съюза на собствениците и на МИЕТ  трябва да представят правни аргументи по отношение на собствеността върху инфраструктурата. Съгласие за това бе постигнато от двете спорещи страни по време на срещата им с министър Трайков в курорта миналата събота.

В процеса ще бъдат привлечени и експерти от МРРБ, за което вече е изпратено писмо до министър Плевнелиев. С това продължава и работата по изясняване на „инфраструктурния“ казус за окончателно решаване на споровете в курорта.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук