10.4 C
Бургас
събота, април 20, 2024

Международната космическа станция се появи в Google Street View

От днес всеки желаещ може да се разходи в модулите на МКС с помощта на онлайн услугата Google Street View. Панорамните изображения имат анотации, даващи допълнителни обяснения.

Всички необходими снимки за този интересен проект са направени от астронавта на Европейската космическа агенция Том Песке, който прекара в МКС цели 6 месеца.

Поради специфичните ограничения на космическата среда, няма как снимките за Street View да бъдат направени с помощта на стандартната технология на Google. Ето защо, интернет гигантът съвместно с NASA разработиха нов метод, който дава възможност за заснемане на околната среда с помощта на обикновен огледален фотоапарат и останалото оборудване на МКС. Получените при този процес изображения бяха слепени на Земята с помощта на специален софтуер, и образуваха големи 360° панорамни изображения.

Виртуалната разходка си струва да започне от модула Cupola, предназначен за наблюдение на Земята, космическото пространство и работещите в космоса хора и техника.

Да си припомним, че астронавтите работят и живеят на МКС от 16 години. Станцията е съставена от 15 свързани модула, намиращи се в орбита на разстояние 400 километра над Земята. МКС не само събира информация за бъдещите мисии на Луната, Марс и астероидите, но и наблюдава земния океан, атмосферата и природните явления./ kaldata

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук