16 C
Бургас
четвъртък, май 2, 2024

Дянков отчита резултатите от археологическия проект „Виа Понтика“ в Бургас

Министърът на финансите Симеон Дянков ще отчете в Бургас резултатите от правителствения проект „Виа Понтика”, по който бяха финансирани археологически разкопки по Българското Черноморие. В Бургас утре ще се състои кръгла маса на тема: Бургас- нови възможности за културен туризъм в областта след реализацията на проекта Виа Понтика.

Целта на дискусията е да се даде старт на кампанията „Чудесата на България“ за 2013г., да се набележи стратегия за популяризирането на новите туристически пакети „Виа Понтика“ и да се очертаят мерките за подпомагане на археологическия сезон през 2013 г.

снимка: архив- финансовият министър Симеон Дянков и кметът Димитър Николов разглеждат  новооткритото златно съкровище, намерено при археологическите разкопки на древния и античен град „Аква Калиде – Термополис“

 

 

 

В кръглата маса ще вземат участие още кметът на Община Бургас Димитър Николов, областният управител Константин Гребенаров, директорът на НИМ проф. Божидар Димитров, директорът на Националния археологически институт с музей при БАН доц. д-р Людмил Вагалински, директорът на РИМ Бургас Цоня Дражева,  археолози,представители на туристическия бранш.

 

 

Целта на дискусията е да се даде старт на кампанията „Чудесата на България“ за 2013г., да се отчете работата по проекта „Виа Понтика“, да се набележи стратегия за популяризирането на новите туристически пакети „Виа Понтика“ и да се очертаят мерките за подпомагане на археологическия сезон през 2013 г.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук