13.1 C
Бургас
петък, март 29, 2024

Мистерия в казахстански град. Хора заспиват внезапно и не се будят с дни /видео/

Има един град в Казахстан, в който 600-те му жители са повече от сънливи. Обитателите в Калачи просто не могат да се наспят, пише английският „Елит нюз“. За последните няколко години жителите на градчето твърдят, че ежедневно имат пристъпи на внезапно заспиване, което понякога продължавало с дни.

Когато екип от „Russia Today“ отива в града, за да заснеме документален филм, хората с радост споделят историята на феномена. Човек разказал как една зима едновременно 60 души били повалени от внезапния сън. Жителите били особено притеснени за онези хора, които погребали в началото на сънливата криза, притеснявали се, че може би са погребали живи хора. Най-често симптомите са внезапно изтощение, като след няколко дни поспаливите просто се събуждали в болница.

Въпреки че учените не знаят със сигурност какво причинява тази сънливост, има съмнения, че местният водоизточник е замърсен от изоставена уранова мина. Екипът на „Russia Today“ установява при посещение на въпросната мина, че нивото на радиация около мината е 16 пъти по-високо от нормалното.

Учените са взели проби от ноктите и косите на жители на Калачи и твърдят, че сънната болест не се дължи на вирусна болест или нарколепсия. Хората, преживели такъв внезапен сън, продължават живота си по старому. Засега ясна причина за тези състояния няма, затова може би хората ще трябва да продължат да се справят както могат.

Вижте и документалния филм за града:

 

dnevnik

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук