20.4 C
Бургас
петък, март 29, 2024

Митничар, присвоил стока за над 200 000 лв., отърва затвора

Окръжен съд Бургас призна за невиновен Христо Григоров и го оправда по повдигнато обвинение срещу него за длъжностно присвояване в особено големи размери.

Григоров бе обвинен в това, че в периода 17.04.2006 год. до 27.05.2008 год., в кв. Лозово, гр. Бургас при условията на продължавано престъпление, като длъжностно лице, присвоил чужди вещи на стойност 277 013, 45 лева, собственост на Агенция – „Митници, Митница – Бургас стоки, поверени му да ги пази и управлява. Стоките са били задържани по административно-наказателни преписки – отнети и изоставени в полза на държавата, получени и заприходени с митнически манифести в складова база в гр. Бургас. Те са връчени на подсъдимия в качеството му на длъжностно лице, като присвояването е в особено големи размери и представляващо особено тежък случай. Сред присвоените вещи, предмет на обвинението, са цигари, алкохол и козметика.

Възложената работа на Григоров е била свързана с пазене или управление на чуждо имущество, в качеството му на митнически служител, заемал длъжност „Главен митнически специалист“ и на материално отговорно лице на склад №2 на складова база Лозово намиращ се в района на „СО МАТ-София“ АД-Бургас, терминал кв.“Лозово“.

Окръжен съд Бургас отхвърли предявения и приет за съвместно разглеждане в наказателния процес граждански иск от Агенция – „Митница“ София в размер на 277 013,45 лв. обезщетение за причинени имуществени вреди.

Присъдата на Бургаския окръжен съд подлежи на обжалване или протест в 15-дневен срок пред Апелативен съд Бургас.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук