12.1 C
Бургас
петък, май 3, 2024

Наградиха участниците в конкурса „Да украсим Бургас“

Къща, украсена с над 7000 лампички, светещи звезди по прозорци, стъклени ангели, бляскави комини, ръчно направени венци, белоснежни елени, са само част от иновативните предложения, който тази година си оспорваха челните места в конкурса „Да украсим Бургас“ . Днес по традиция всички участници получиха подаръци и грамоти от кмета Димитър Николов.

До 15 декември всеки можеше да номинира украсено от него място, като предостави в Община Бургас снимки. На базата на събрания снимков материал комисия, съставена от представители на общинска дирекция „Култура, маркетинг и връзки с обществеността”, оцени и избра най-добрите коледни декорации. В състезанието се впуснаха частни домове, жилищни блокове, офиси, магазини, заведения, хотели, обществени сгради и др. Всички те носят своя уникален Коледен дух, затова и първото място се поделя между няколко участника. Празничната украса на Триа Сити център осветява не само пл. Тройката, но създава истински коледно настроение за всички свои посетители, защото освен колоритните светлини и изкуствен сняг, на всеки ъгъл има фигура на белобрадия старец, която напомня, че Коледа наближава. В комплекс “Меден рудник” на улица „Въстаническа“ се намира вторият фаворит-къща осветена с над 7000 лампи, светещо дърво и летящ дядо Коледа с чадър. Адмирации за поредна година получават  и семейство Стоянови, живеещи на „Лермонтов“ 21, както и живеещите в бл.70 на комплекс „Славейков“.

Това не е всичко, защото тази година интересните предложения пристигаха непрекъснато, до самия край на инициативата. Журито отличи още няколко обекта, които нямаше как да останат незабелязани. Изключително уютна приказна атмосфера е създадена в Дома за медико-социални грижи за деца „Вяра, Надежда и Любов“и “Защитено жилище за хора в риск“, намиращо се на ул.“Поп Грую“ 45. Коледният дух, пресъздаден с типичните за празника мотиви и украса в златно и червено, ни радва от ул. “Св.Св.Кирил и Методий“ № 2. Нов поглед върху празнична украса представиха и възпитаници на Бургаски Свободен Университет с  иновативната коледна елха от учебници.

 

Конкурсът „Да украсим Бургас“ се организира за шеста поредна година от Община Бургас, като всяка година се потвърждава правилото, че участниците стават все по-изобретателни, а предложенията по-креативни, но краят винаги е един и същ-подаръци и добро настроение за всички.

 

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук