20.4 C
Бургас
неделя, април 28, 2024

Над 500 участници във второто издание на „Бургас танцува“

И тази година танци под открито небе ще поддържат празничното настроение на бургазлии в дните преди Коледа и Нова година. Истински танцов маратон ни очаква от 10 до 14 декември на площада пред Общината. След големия интерес, който си спечели  първото издание, за втора поредна година Община Бургас организира „Бургас танцува“. Този път в най-големия зимен танцов фестивал на Бургас ще се включат танцьори не само от града, но и от общините Малко Търново, Поморие и Средец. Събитието е в подкрепа на Кандидатурата на Бургаски регион за Европейска столица на културата 2019.

 

Танците са с начален час 18.00 ч, като всяка вечер ще бъде посветена на различен стил. Първият и последният ден от фестивала – 10 и 14 декември /понеделник и петък/ са отредени за народни танци. Хип-хоп и брейк вечер ни очаква на 11-ти /вторник/. На 12-ти декември /сряда/ площадът ще се превърне в арена за горещи латино, спортни и американски танци, салса и танго. 13-ти декември ще бъде ден за зумба и модерен балет. 

 

Участие в своеобразното надиграване ще вземат повече от 40  танцови школи и клубове за аматьори и професионалисти – близо 2 пъти повече от миналата година. Освен да демонстрират танцови умения, те ще учат минувачите на  характерните за различните стилове стъпки. Така че дори и никога да не сте танцували, може би точно сега е моментът да опитате. За да вземете участие в купона е нужно да носите само доброто си настроение.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук