11 C
Бургас
петък, май 3, 2024

Наказание пробация получиха трима, отвлекли непълнолетна за булка

Трима мъже ще търпят наказание пробация, задето са отвлекли непълнолетна, за да я принудят да встъпи в брак. Наказанието е наложено с одобреното от Районен съд Бургас споразумение между Районна прокуратура Бургас и Ангел Юлиянов, Асен Митков и Юлиян Тодоров.

Снимка: БТВ

С него те се признават за виновни в това, че на 24.12.2013 г. в с. Рудник, община Бургас, в съучастие помежду си като съизвършители отвлекли 14-годишно момиче, с цел да я принудят да встъпи в брак с обвиняемия Юлиян Тодоров, като пострадалата е непълнолетна.

Обвиняемите заявиха пред Районен съд Бургас, че признават вината си и доброволно са подписали споразумението. Те се отказват от разглеждане на делото им по общия ред и приемат последиците му на влязла в сила присъда.

Решаващият съд прецени, че деянието е извършено от обвиняемите при форма на вината „пряк умисъл”. С него обаче не са причинени имуществени вреди. Като намери постигнатото между страните споразумение за непротиворечащо на закона и морала, съдът го одобри.

С него на Ангел Юлиянов е наложено наказание пробация с три пробационни мерки: задължителна регистрация по настоящ адрес за срок от 1 година и 7 месеца, задължителни периодични срещи с пробационен служител за същия период и безвъзмезден труд в полза на обществото в размер на 200 часа годишно за една година.

За престъплението на обвиняемия Асен Митков ще търпи наказание пробация с три пробационни мерки: задължителна регистрация по настоящ адрес срок от 6 месеца, задължителни периодични срещи с пробационен служител за същия срок и трябва да положи безвъзмезден труд в полза на обществото в размер на 100 часа годишно за една година.

Юлиян Тодоров е наказан с пробация с пробационни мерки задължителна регистрация по настоящ адрес за срок от 6 месеца, задължителни периодични срещи с пробационен служител за същия период и безвъзмезден труд в полза на обществото в размер на 100 часа годишно за една година.

Определението на Районен съд Бургас не подлежи на обжалване и протест.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук