28.2 C
Бургас
вторник, април 16, 2024

Несебърска хубавица краси плаката на „Evro folk 2014”

Участничката в престижни национални и международни фестивали с несебърската фолклорна група „Незабравка” Николета Стоянова е избрана за  лице на официалния плакат на музикалните празници „Ewro folk 2014”.Николета Стоянова

Стоянова е ученичка в Х клас на  профил „Технологичен” на СОУ ”Любен Каравелов”-Несебър. В клас тя набляга на интензивното изучаване на английски език и информацонните технологии, а свободното си време посвещава на българските традиции и фолклор.

При участието й в Евро фолк 2013 международното жури безапелационно я избира за лице на официалния плакат на фестивала за 2014. На него Николета е накипрена с автентична лазарска носия от с.Еркеч.

Музикалните празници “Евро фолк” се състоят от четиридесет и пет музикални фестивала и се провеждат под егидата на Европейската асоциация на фолклорните фестивали – ЕАFF.

Основно събитие на музикални празници “Евро фолк” е Фестивал №1 в Европа на традиционните народни изкуства – Старопланинският събор “Балкан фолк” в България, чието осемнадесето издание ще се проведе във Велико Търново в периода 8-18 май 2014. В него ежегодно участват от 7 000 до 15 000 музиканти, певци и танцьори.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук