10.4 C
Бургас
петък, април 19, 2024

Не е ясно кога ще дават обещания милион за „Чудесата на България”

  Правителството ще даде пари само на градовете Созопол и Шумен за представените проекти в класацията „ Чудесата на България“. Това заяви в Созопол министър Симеон Дянков. Не стана ясно обаче дали Созопол и Шумен ще получат обещаните по 1 милион лева и дали парите трябва да бъдат отпуснати с министерско постановление.

Финансист № 1 изненадващо обясни днес , че това била класация на в-к „Стандарт“, а не на правителството, въпреки че премиерът и министрите от кабинета лично връчиха символичните чекове с милиона на официална церемония.

Както е известно резерват „Старинен Созопол“ и островите Свети Иван и Свети Кирик заеха призовото място в класацията „10-те чудеса на България„. На второ и трето място са Перперикон и Несебър. Созопол представи проект за реставрация на Крепостната стена в центъра на Стария град. Тъй като парите обаче се бавят, кметът Панайот Рейзи обясни, че реставрацията ще продължи с пари от общинския бюджет. 

Днес Симеон Дянков видя в Созопол как върви реставрацията на църквата „Св.Св. Кирил и Методий“. За нея правителството отпусна 420 000лв. След приключването на ремонта там ще бъдат пренесени за поклонение мощите на Св. Йоан Кръстител“. Дянков каза, че храмът ще бъде готов на 24 юни.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук