15.4 C
Бургас
четвъртък, май 2, 2024

Новото лице на Рене Зелуегър ѝ отне ролята на Бриджит Джоунс

 

Заради радикално променената си външност Рене Зелуегър няма да играе в третата част на поредицата “Бриджит Джоунс”, която я направи известна в цял свят, съобщи в. “Мирър”. Филмовите продуценти се опасявали, че неочакваната и шокираща смяна на външния ѝ вид ще отблъсне зрителите.

снимка: Ройтерс
снимка: Ройтерс

Не защото звездата е погрозняла – напротив, някои я намират дори за по-привлекателна, а

защото вече не

прилича на себе си

Говори се, че най-вероятно ролята ще бъде поверена на Рийз Уидърспун, на която босовете в Холивуд смятали да предложат 25 млн., за да качи необходимите килограми.

45-годишната Рене се появи за първи път в новия си вид на 20 октомври на светско събитие, организирано от списание “Ел”, и всички ахнаха: “Това наистина ли е тя?” До такава степен цялостното ѝ излъчване бе различно. Някои издания дори я нарекоха “обезобразена”.

Най-поразяващата разлика бе във формата на очите ѝ. Според американския пластичен хирург Дейвид Алеси намесата е направила леко присвитите ѝ очи по-големи, а клепачите “по-леки” чрез т.нар. блефаропластика. Експертите смятат, че актрисата си е направила корекции и на бузите, както вероятно и лифтинг на лицето.

Веднага след обяснението какво е променила се заредиха и предположения защо го е направила.

Според скандинавския експерт Едуард Дътън тя се е подложила на естетична хирургия, за да изглежда “по-малко норвежка”. Нещо повече, професорът от университета в Улу, Финландия, заяви, че актрисата проявява синдрома “Майкъл Джексън”. Ученият смята, че знаменитата блондинка проявява същите психически смущения като покойния Крал на попа, който избели лицето си, за да се отдалечи от корените си.

Според версията на Дътън Рене Зелуегър е решила да скрие принадлежността си към малки народности. По баща актрисата е швейцарка, но по майчина линия (майка ѝ е родена в Норвегия)

е смесица от

лапландските

етнически групи

квен и сами

Те населяват Норвегия, Швеция, Финландия и физически се отличават с присвитите си и леко дръпнати очи. Това генетично наследство правело външността на актрисата недостатъчно европейска и по-източна. Именно несъответствието на лицето ѝ с холивудските стандарти я подтикнало да се реши на пластична операция, смята Дътън.

Професорът изразява съжаление, че Рене не е издържала на натиска на общоприетите стандарти за красота и е загубила своя северен чар.

Ако клюката за отнетата роля на Бриджит Джоунс се окаже вярна, тя по жесток начин ще опровергае обяснението, лансирано от приятели на Зелуегър, че е направила промяната, за

да има повече

роли в киното

Обяснение, което изглежда логично, защото едва ли наскоро в меката на седмото изкуство някой е успявал да привлече толкова внимание и да си направи толкова шумна реклама.

Самата Рене изглеждаше сякаш изненадана от реакцията на околните. Тя определи като абсурдни твърденията за хирургическа намеса.

“Радвам се, че изглеждам различно. Живея различен, щастлив, по-пълноценен живот и се радвам. че си е проличало”, каза тя, очевидно имайки предвид връзката си с музиканта Дойл Бранхол. През 2005 г. актрисата бе омъжена само за няколко месеца за друг музикант – кънтри певеца Кени Чесни. Имала е връзка и с колегите си Джим Кери, Джордж Клуни и Брадли Купър.

Напоследък блондинката, нашумяла през 90-те, започнала да усеща, че кариерата ѝ е в застой, пише британският в. “Дейли мейл”.

Рене Зелуегър завършва английски език в университета в Тексас, където е родена, но там се записва в клас по актьорско майсторство. Преди това в гимназията се откроява като голяма спортистка – играе футбол, баскетбол и бейзбол, освен това е и мажоретка.

Първият ѝ филм е “Вкусът на убийството” през 1992 г., а първата ѝ главна роля – в “Тексаско клане: следващото поколение” през 1994 г. След преместването ѝ в Лос Анджелис славата идва с “Джери Макгуайър”, където играе самотна майка с малко дете, влюбена в героя на Том Круз. За тази роля бие на кастингите Мира Сорвино и Камерън Диас. Избират я, защото излъчването ѝ е нетипично, нехоливудско по израза на режисьора Камерън Кроу.

Когато през 1998 г. Хю Грант обявява първата от трите ѝ номинации за “Златен глобус” за ролята ѝ на сестра Бети, тя тъкмо е отишла в тоалетната да си оправи грима и не чува. “Имах червило по зъбите”, обяснява по-късно.

Първата ѝ номинация за “Оскар” идва за “Дневникът на Бриджит Джонс”, филм, заради който тя

бързо качва 9 кг

и се научава да

говори като

англичанка

През 2002 г. е във вихъра си, когато си партнира в “Чикаго” с Катрин-Зита Джоунс и Ричард Гиър. Ролята на Рокси Харт води до номинация за “Оскар”, която Зелуегър не печели, но на следващата година взема статуетката за поддържаща роля в “Студената планина”, където играе с Никол Кидман.

Оттогава обаче не успява да повтори успеха си. “Тя се чудеше какво не е наред с нея”, казват близките ѝ пред “Дейли мейл”. Последната ѝ голяма роля е комедията “Кожени глави” с Джордж Клуни, която обаче не впечатлява нито критиката, нито публиката. В момента се очаква премиерата на “Цялата истина” с Киану Рийвс и Джеймс Белуши. Лентата разказва за адвокатка, която защитава своя клиент тийнейджър, обвинен в убийството на богатия си баща. Смята се, че тази роля може би ще откъсне Рене от клишето на сладникавите персонажи, в които бе потопена в последните години.

Метаморфозата на звездата събуди и друга полемика. Много европейски издания обявиха, че тя е поредната

жертва на

американското табу

да остаряваш

“В Холивуд е по-скоро странно да не прибягвате до естетичната хирургия, ако сте жена. Не е възможно да получите работа”, коментира Саша Стоун, основателка на сайта “Ауардсдейлинюз”. Тя изрежда само някои от звездите, които са лягали под ножа, за да останат вечно млади – Деми Мур, Мег Раян, Никол Кидман, Мелани Грифит, Джейн Фонда…

“Като си правят операции, те се надяват да запазят главните роли, а не да бъдат препратени към тези на баби”, не жали сарказма си Стоун.

Дискусията около това какви жертви трябва да правят холивудските звезди в името на кариерата си предизвика и колежки на Зелуегър като Джулия Робъртс да вземат думата. “Аз рискувах кариерата си, но отказах да се подложа на лифтинг”, обяви 46-годишната Хубава жена завчера. Лице на “Ланком”, тя настояла пред козметичната компания да не правят опити да я подмладяват. Нейната рецепта да си дълго във форма е: “Престанете да трупате, да се вкопчвате в нещата, разчистете “гардероба” си, освободете духа си.” /24 часа/

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук