11 C
Бургас
петък, април 19, 2024

Номинираните за „Оскар“ ще станат известни на 15 януари 2015 г.

Членовете на Американската академия за кинематографично изкуство и наука приключиха гласуването за номинациите за наградите „Оскар“ за 2014 г., съобщи ТАСС. Общо вота си са дали около 6000 души, сред които актьорите Уил Смит, Кийра Найтли, режисьорът Куентин Тарантино, музикантът сър Елтън Джон.

оскариТъй като за да гласуват е трябвало преди това да гледат десетки филми, много от членовете на Американската академия за кинематографично изкуство и наука са изпратили бюлетините си в последния момент. Номинираните за „Оскар“ ще станат известни на 15 януари 2015 г.

За трета поредна година гласуването е електронно. Попълнената електронна бюлетина се изпраща на международната одиторска компания „Прайсуотърхаус Купърс“, която от 1934 г. брои гласовете във всички етапи на оскаровата надпревара.

Компанията е длъжна да се увери, че никой от членовете на академията не е гласувал два пъти. Церемонията за връчване на наградите „Оскар“ е насрочена за 22 февруари. Неин водещ ще е актьорът Нийл Патрик Харис.

източник: БТВ

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук