13.2 C
Бургас
понеделник, май 13, 2024

Нури Димитрова предизвика фурор с модната арт инсталацията „Нурология”

Дизайнерката Нури Димитрова предизвика истински фурор сред
софийския елит с най-новия си моден проект „Нурология”. Този тип събитие сеслучва за пръв път пред нашата публика и премина при  изключителен медиен интерес.

В Националната художествена галерия, сред шедьоврите на художественото изкуство, Нури представи жива модна инсталация в звук, цвят и образ. Бяха показани 45 модела, с които дебютира и новата марка на дизайнерката с името NUR.

Изложбата беше открита от журналистът Георги Тошев, който беше категоричен, че този моден проект представя един истински творец с усет към провокацията в изкуството.

Темата на колекцията -„Нурология”  е едно  пътуване назад във времето, споделя кураторът на арт инсталацията  Елена Филипчева.

Моделите са изцяло изработени от естествени материи в продължение на една година. Характерни за колекцията са женствените и по- чувствени линии. Нури набляга на детайлите , които са „извън времето”. Уникалните шапки , които придаваха завършен вид на роклите, са на Ива Шатц .

Артистичният елит оцени както дрехите, така и оригиналния  начин на представянето им.

Паралелно с инсталацията гостите имаха възможност да
разгледат и друг проект на Нури Димитрова- перфектно изработените миниатюри на булчински рокли на кралски особи от цял свят.

Новият бранд „Нур” вече има и своя бутик в София, а дизайнерката Нури Димитрова вече търси нови предизвикателства в изкуството.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук