17.1 C
Бургас
сряда, април 24, 2024

Няма да има “Златният Орфей”

Сагата на “Златният Орфей” приключи – той бе погребан, преди да се възроди. В сряда сутрин, когато трябваше да започне изграждането на огромната шатра за 1000 зрители и сцената, Дариана Генова е изпратила писма до изпълнителите и до шефа на “Слънчев бряг” АД Златко Димитров, че фестивал няма да има, пише 24 часа.Image_4944913_126 “Много ме боли. Жалко, че една добра идея се провали и то в момент, когато искаме да докараме друг сегмент туристи с подобни фестивали”, коментира изпълнителният директор на курорта, който бе поел грижата за терена и настаняването на участниците.

“С БНТ взехме решение, че е по-добре да спрем “Златният Орфей”, вместо да ни вкарат в сценарий на изнудване и опит той да се купи под масата”, заяви Дариана Генова, която тръгна да възражда фестивала след 16 години. Тя поясни, че от месеци е подлагана на шантаж и изнудване от хора, които искали да сложат ръка върху правата на конкурса, за което информирала ДАНС. От БНТ я информирали в понеделник, че музикантът Пейо Пеев е предложил телевизията да сключи договор с него за излъчването на фестивала. Отказали му, тъй като имали договор с фондация “Генко Генов”.

Търговската марка на “Златният Орфей” държат БНТ и НДК от 1994 г., когато им я подарява фондация “Генко Генов”.

“Въпреки провала имам подкрепата от участниците в конкурса. Дала съм песните на българските радиа да ги пускат в ефира. А на 31 август от 21 часа, когато конкурсът трябваше да се открие, ще пуснат популярния сигнал на “Златният Орфей”, който навършва 50 години”, каза през сълзи съпругата на неговия създател Генко Генов.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук