13.2 C
Бургас
понеделник, април 29, 2024

От Лондон до Бургас на колело и с кауза

Близо 3000 км. за 19 дни е пропътувал бургазлията Георги Божинов от Лондон до Бургас . Авантюристът беше посрещнат  пред сградата на общината от  деца с развети флагове на България и Европейския съюз. Кметът на Бургас Димитър Николов подари тениска на колоездача с надпис „Аз съм бургазлия”.

Пътуването си има кауза  да поощри  извънучилищните дейности на бургаските ученици и най-вече да накара тях и техните родители да се предвижват с колела. „Да се спре градския транспорт, колите и тези парички, които се дават по 5 лв. за бензин и 5 лв. за цигарки , ако отидат за децата , деца ще има здрави и болниците ще са празни”, коментира Георги.

Най-развълнувани при посрещането бяха малката дъщеричка на Георги, Адриана и съпругата му. „Той имаше на места проблеми с времето, екипировката му не беше винаги в много добро състояние и  имаше моменти в които и аз бях доста притеснена, но мисля че доста добре се справи”, сподели съпругата му Ралица Захариева.

Георги показа маршрутът по който е преминал- Франция, Германия , Австрия, Словения ,Хърватска , Сърбия и България. Показа оборудването си и се похвали , че за всички тези хиляди километра не е пукнал гума. Не скри обаче, че е имал и препятствия по пътя, най-вече в началото.

„Времето беше невероятно лошо. Температурите бяха вечерта между 3 и 4 градуса , не знам дали сте наясно, но съм спал по палатки и чували и пейки т.н.”, разказва Георги. Той планира вече следващото си предизвикателство, което пак ще бъде на колело.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук